Hiába Mohácsi hatalmas gólja, nem jött össze a pontszerzés a HFC II.-nek

Február utolsó hétvégén elrajtolt az NB III-as labdarúgó-bajnokság folytatása, a HFC Iváncsán indította a tavaszt.

Nem várta tökéletes előjelekkel az Iváncsa ellen összecsapást a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as felnőtt csapata, az elmúlt hetekben ugyanis a kék-sárgákat is utolérte a koronavírus-járvány. A csapat több játékosa is lebetegedett és habár a csütörtöki-pénteki edzésre többen visszatértek, ám nem tudtak teljes értékű edzésmunkát végezni. Másrészt a jó szezont futó Iváncsa ellen egyébként sem lehetett gyaloggalopp mérkőzésre számítani.

Az első félidő nem is a tervek szerint alakult, a védelemben és a kapuban nyújtott jó teljesítményre és egy kis szerencsére is szükség volt néha, hogy ne kerüljünk hátrányba. Igaz a hajrához közeledve mégis elkerülhetetlenné vált az iváncsai gól, egy véleményes büntetőt követően jutottak előnyhöz a hazaiak.

A gól rosszkor jött, de a szünetben sikerült rendezni a sorokat és a folytatásra mintha egy másik csapat érkezett volna, sokkal inkább támadószellemben játszottak a fiúk és sikerült több helyzetet is kidolgozni. A hazaiak védelme is állta a sarat, ám a 70. percben Gyüre Levente egyenlíteni tudott. Mint kiderült a gól pontot is ért a csapat számára, 1-1 lett a találkozó végeredménye.

NB III Közép csoport, 22. forduló

Iváncsa KSE – Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (1-0)

HFC: Kandó, Gyürki, Váradi, Orovecz, Molnár, Mezei, Orosz, Ludánszki, Katona, Forró, Tapiska
Csere: Zahorán, Huszár, Gyüre, Bartyik, Győrfi, Rau
Vezetőedző: Kandó Róbert

Vásárhelyi gólszerző: Gyüre

Nyilatkozat: „Bátor játékra biztattam a játékosokat a mérkőzés előtt. Az első játékrész nem a tervek szerint alakult, voltak nehéz pillanataink, majd rendeztük a sorokat és megváltozott a játék képe, többet birtokoltuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki és sikerült egyenlíteni. Maximálisan elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, reményteljes mérkőzés volt ez a mostani.”

HFC
Fotó: Illusztráció