2

A Hód Judo SE tanítványai újra szőnyegre léphettek az elmúlt hétvégén, ezúttal Mórahalmon. Szűkében voltunk a versenyeknek az elmúlt esztendőben a járvány miatti szabályozások értelmében, úgyhogy nagy várakozás előzte már meg a hétvégi versenyt. A Diák A (U12), Diák B (U13) és Serdülő (U14-15) korosztályok számára megrendezett regionális rangsor versenyre igazán jól sikerült a formaidőzítés, nem sok meccset vesztettek el tanítványaink, aminek az éremtáblázaton is megmutatkozott az eredménye – tájékoztatta lapunkat az egyesület.

A 2009-es születésű lányok, akik 2 éve a Diák C korosztályos Országos Bajnokságon elért eredményeik alapján a legeredményesebb lány csapatként szerepeltek, tavaly a járvány miatt nem tudtak egy csapatként utazni a megmérettetésekre, de ezen a hétvégén végre majd teljes létszámmal, hasonló formában meneteltek, mint korábban. A lányok mind a saját korosztályukban (Diák A, U13), mind a két évvel idősebbek között (Serdülő, U14-15) is szerencsét próbáltak és eredményeik alapján mindkét kategóriában az éremtábla élén végeztek.

A Hód Judo fiai is kitettek magukért, keményen küzdöttek és szépen meneteltek, így az összesített éremtáblázat második helyén zárta a versenyt a fiatal egyesület, erős, nagy-múltú klubok között.

Varga Szabolcs Dominik, aki továbbra is nálunk készül a paksi Atomerőmű SE-vel kooperációban készített program szerint, 1 éve ASE színekben versenyez, szintén szépen szerepelt és aranyérmet szerzett a versenyen.

Ezeken a regionális versenyeken, hogyha valakinek kevesebb mérkőzés jut a súlycsoportjában, lehetőséget kap, hogy “barátságos” küzdelmeken is részt vegyen a versenyen kívül. Szerencsére igen jó az összetartás a régióban a klubok között, így az edzőknek köszönhetően alkalom nyílt számos ilyen meccsen is részt venni, ami sokat jelent a rutinszerzésben.

A Hód Judo SE eredményei:

Diák B (U12) korcsoportban:

Ládi Levente 2. helyezett, -32kg

Sárai Bendegúz 1. helyezett, -50kg

Posztós Gergő 1. helyezett, +60kg

Diák A (U13) korcsoportban:

Pallai Dóra Margit 1. helyezett, -38kg

Nagy-Tóth Menta 1. helyezett, -50kg

Papp Regina 1. helyezett, +56kg

Török Csenge 2. helyezett, -50kg

Hangyási Boróka Anna 2. helyezett, +56kg

Pallai Péter 3. helyezett, -38kg

Serdülő (U14-15) korcsoportban:

Varga Szabolcs Dominik 1. helyezett, -40kg (ASE színekben versenyzik)

Pallai Dóra 1. helyezett, -40kg

Nagy-Tóth Menta 1. helyezett, -52kg

Hangyási Boróka Anna 1. helyezett, +63kg

Török Csenge 2. helyezett, -48kg

Edzők, Hód Judo SE:

dr. Hangyási Dávid Botond

Pfeffer Árpád

Ocsák Zoltán

ASE:

Hangyási László Botond, 8. danos mesteredző lektorálja a szakmai programot.