A pofátlanság netovábbja: maszk nélkül, telefonálva vezetnek Jovány sofőrjei

Már az első napon lebuktak a Jovány Busz sofőrjei, ugyanis kettőből kettő ült szabálytalanul a volán mögött. Az egyik telefonált út közben, a másik egész úton mellőzte a maszk szabályos használatát.

Hétfő reggel elindult a nagy buszközlekedési káosz Vásárhelyen. Két járaton ültünk, szerencsére mind a kettő kongott az ürességtől. Szerencsére, hiszen mind a két esetben ordas nagy szabálytalanságot követtek el a sofőrök.

Az egyik hajnali járat vezetője mobilozott vezetés közben, amit mondanunk sem kell, hogy mennyire veszélyes, ráadásul szabályellenes. Jelen esetben „csak” két ember testi épsége forgott veszélyben – a Jovány munkatársáé, és a Promenad újságírójáé –, abba pedig bele sem merünk gondolni, hogy mi történt volna, ha egy tömött busszal okozott volna balesetet a telefonáló sofőr. Egészen elképesztő, hogy egy közfeladatot ellátó személy, akinek emberi életek vannak a kezében, ennyire felelőtlen!

Egy másik járaton a járványra tettek jó magasról. A buszvezetőn volt ugyan maszk, de sem a száját, sem az orrát nem takarta el. És nem csak pár perc erejéig (az sem lenne megbocsájtható!), hanem az egész utat úgy tette meg, hogy kitette a (szerencsére nem létező) utasokat a fertőzésveszélynek. A dolog pikantériája, hogy a járművön a Jovány busz egyik (vezető?) beosztású embere is rajta volt, aki az útvonal megtartásában segített a sofőrnek. Ő sem hiányolta a maszkot, és nem szólt rá munkatársára, hogy tartsa be a mindenkire kötelező védekezési szabályokat.

A pofátlanság netovábbja: maszk nélkül, telefonálva vezetnek Jovány sofőrjei 3

Itt jegyeznénk meg, hogy a fejétől bűzlik a hal. Márki-Zay Péter szintén maszk nélkül nyomta a propagandát Facebook videójában. Már rég a buszon áradozott, mikor eszébe jutott, hogy épp jogszabályt, kötelező védelmi előírást sért. És láss csodát, rá sem szólt a busz vezetője, hogy vegye fel a maszkot. A buszt egyébként jóbarátja, Jovány Gyula vezette. Az a Jovány Gyula, akinek tervei alapján írták ki a busztendert, és aki csodák csodájára meg is nyerte azt. Mert volna beszólni Márkinak, egy ilyen zsíros üzlet után?!

Azt a kérdést pedig már fel sem tesszük, hogy vajon mi célt szolgál a busz végébe felszerelt kamera. Nyilván nem az utasok után koslatnak, és nem figyelik minden lépésüket, hiszen a Márki-érában nincs se megfélemlítés, se nyomkövetés, se adathalászat.

A pofátlanság netovábbja: maszk nélkül, telefonálva vezetnek Jovány sofőrjei 2