Vásárhely24: utolérte a családi tradíció Lázár Jánost 1

A képviselőt a vagyonnyilatkozata árulta el, a Vásárhely24 kérdéseire pedig mindent beismert. Lehet, hogy Lázár nem a politikában tervezi a jövőjét?

Érdekes részletre lett figyelmes a lap az országgyűlési képviselő legfrissebb vagyonnyilatkozatában: Lázár János őstermelő lett!

„A szüleim és a nagyszüleim mindig azt mondták, az igazi munka a föld. Amit én csinálok, a politika, az inkább csak amolyan tevékenykedés” – mondta mosolyogva évekkel ezelőtt egy újvárosi lakossági fórumon. Nos, most nagyon úgy tűnik, a térség országgyűlési képviselőjét, volt kancelláriaminisztert utolérte a családi tradíció…

A vásárhelyiek jelentős része persze aligha lepődik meg a hír hallatán. Lázár János egy régi helyi földműves család sarja, aki a vagyonnyilatkozata szerint még 1998-ban, azaz több mint két évtizede vette az első szántóját és a tulajdonában lévő földeket azóta is folyamatosan bővítgette. Mára mintegy 70 hektár szántója, erdeje, legelője van, de szőlővel, töltéssel, sőt még kivett mocsárral is rendelkezik. Földterületeit azonban eddig inkább bérbe adta, most viszont úgy tűnik, saját maga is foglalkozik velük.

A helyzet azért sem meglepő, mert az utóbbi időben a politikusi, közéleti pályáján is egyre többet foglalkozik az mezőgazdasággal. De lehetséges, hogy a földművelés már jobban érdekli Lázárt a politikánál, és pályaelhagyásra készül? Természetesen az érintettet is megkérdezte a portál.

– A hír igaz! De csak félig – válaszolta a képviselő nevetve. – Tényleg regisztrált őstermelő lettem, és ezzel visszatértem oda, ahonnan a családom hét nemzedékkel ezelőtt elindult: az eke szarvához. Aki generációk óta itt él, az ezt a dolgot magyarázat nélkül is megérti, aki meg városi, az még magyarázattal se. Mindenesetre aki abban bízott, hogy ezzel megszabadult tőlem a politikában, az korán örült. A két hivatás ugyanis nem zárja ki egymást, sőt! Szerintem más politikusnak se ártana, ha időnként a földön vagy legalább terepen dolgozna.

Lázár János a portál érdeklődésére elmondta, hogy eddig kiadott földterületein ezentúl maga szeretne gazdálkodni, elsősorban szántóföldi növénytermesztésben gondolkodik, de az állattenyésztés is a tervek között szerepel.

Vásárhely24: utolérte a családi tradíció Lázár Jánost

Forrás: vasarhely24.com
Fotó: Lázár János hivatalos oldala