Hadházy Ákost is megtalálta a K’Art-ügyben Szabó Bálint 7

A múlt heti eltűnése óta először állt a sajtó elé Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő. A politikus hétfőn elmondta, az ügyben ismeretlen tettesek ellen eljárás indult, azonban a nyomozás sikere és a családja biztonsága érdekében nem nyilatkozik részletesen a történtekről.

„Február 15-én, hétfőn reggel 5 órakor a Felső Tisza-parti otthonunkból családi autónkkal indultam el Újszegedre, hogy az Erzsébet Ligetben lefussam a szokásos köreimet. Odafelé útközben megálltam az Etelka soron a benzinkúton, és megvettem a napi sajtót, valamint feleségemnek és a kislányunknak apró meglepetéseket” – kezdte Szabó Bálint. Hozzátette: az ezt követő 15 óra eseményeivel kapcsolatban a személyi szabadságának megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen rendőrségi nyomozás indult, ezért ennek sikere, valamint családja és saját biztonsága érdekében most, egy héttel az események után még nem kíván nyilatkozni.

Kifejtette: este 8 óra magasságában gyalogosan, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladt az M43-as autópálya felüljárója felől Makó irányába a Rákosi úton, ahová nem önszántából került. – Segítségkérő integetésemre egy szolgálaton kívüli helyi rendőr állt meg, ő mentette meg az életemet. Hálásan köszönöm ezt neki magam és családom nevében egyaránt – folytatta a képviselő.

Elmondása szerint 32 Celsius fokos testhőmérséklettel a makói sürgősségi osztályra szállították, ahol melegítő infúziót kapott, illetve ellátták a bal kezén keletkezett égési sérülést. A szükséges vizsgálatok elvégzését és az ellátást követően saját felelősségére 23 óra után rendőrautóval távozott.

A politikus cáfolta azokat a sajtóhíreket, hogy nem volt tiszta a tudatállapota. „Nem kívántam megszólalni, amíg a kialakult felső-légúti panaszokkal, lázzal, izomfájdalommal és  gyengeséggel járó betegségemből meg nem gyógyulok, de Szeged jelenlegi vezetése a polgármesterrel az élen embertelen és aljas lejárató kampányba, rágalmazó karaktergyilkosságba kezdett velem szemben. Ezek nem csupán álhírek, hanem az alapvető emberi méltóságot és becsületet sértő, valótlan tényállítások, ezért feljelentést tettem„ – jelentette ki.

Szabó azt is elmondta, hozzájárulást ad a Szegedi Tudományegyetem részére, hogy cáfolják a pszichiátriai egészségügyi ellátásáról megjelent híreket, és a sajtó rendelkezésére bocsátja a makói sürgősségi által kiállított valamennyi leletet és orvosi dokumentumot.

A tájékoztató végén elhangzott: az elmúlt hat naphoz hasonlóan az elkövetkező napokat is szűk családi körben tölti, amihez mindenkitől türelmet és megértést kér.

Fotó: Archív