Mucsi Tamás: nem mindenben értünk egyet Márki-Zay Péterrel

„Márki-Zay Péternek a megbízhatóságán esett csorba. Külön játékszabályokat szeretett volna magának, de egy kormányzásra készülő többpárti ellenzék nem engedheti meg soraiban a gyenge láncszemeket” – írja legújabb Facebook-posztjában Mucsi Tamás. A DK választókerületi elnöke kemény üzenetet fogalmazott meg a balliberális vásárhelyi polgármesterrel szemben. Úgy véli: lassan összeomlani látszanak Márki-Zay esélyei a miniszterelnök-jelöltségre.

Mucsi Tamás szerint ehhez az is hozzájárul, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom nem alakult párttá, és hogy a hozzá közel álló politikai csoportok, a Jobbik és a Momentum már bejelentették a miniszterelnök-jelöltjüket. A DK, az MSZP és az LMP pedig mást támogat a balliberális előválasztáson, nem Márki-Zayt.

„Kiszorította magát az ellenzék soraiból. Többek között azért, mert megbízhatóságán esett csorba. Ő külön játékszabályokat szeretett volna magának. De egy kormányzásra készülő többpárti ellenzék nem engedheti meg soraiban a gyenge láncszemeket. A legnagyobb ellenzéki párt állandó kritizálásával pedig elásta a komoly esélyeit” – írja bejegyzésében a DK választókerületi elnöke.

„Felvetődik a kérdés, hogyan fogja támogatni bármelyik párt Cso-Csa 4-ben az előválasztáson, ha közben nem tudja támogatni miniszterelnök-jelöltként?  Esetleg visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől, hogy megkapja a körzetben a szükséges támogatást?” – tette fel az alábbi kérdéseket Mucsi, aki szerint Márki-Zaynak be kellene tartani ígéretét, amit a vásárhelyi embereknek tett. Azt is megjegyzi, ha a balliberális polgármester függetlenként indul a pártok ellen, azzal az ellenzéket gyengíti.