Továbbra is maradnak a piaci korlátozások Vásárhelyen

Újabb helyszíni bírságokat kellett kiszabniuk a vásárhelyi rendőröknek a kijárási tilalom megszegése miatt, míg a piacon a maszkhasználati szabályokat sértették meg – közölte az önkormányzat a városi Operatív Stáb hétfői ülése után.

A rendőrség beszámolója alapján 75 vásárhelyi van hatósági karanténban, az elmúlt héten egy figyelmeztetést és 7 helyszíni bírságot róttak ki, illetve 2 feljelentés született kijárási tilalom megszegése miatt. A piacon egy feljelentés történt a maszkhasználatot érintő szabályok megsértése miatt.

Az önkormányzati szociális intézményekben nincsenek jelenleg koronavírusos betegek, sem a dolgozók, sem az ellátottak között. A hajléktalanszállón 28 ellátott és 8 dolgozó kapta meg múlt héten a második körös oltását, míg az idősellátásban múlt hét csütörtökön a Kovács-Küry Idősotthonban 13 fő, pénteken Mindszenten 12 fő kapta meg második körös oltását. Valamennyien jól vannak, mellékhatásokat nem produkáltak.

A tankerülettől kapott péntek reggeli adatok szerint 3 dolgozó és 2 tanuló víruspozitív, egy általános iskolai osztály a múlt héten digitális oktatásba vonult.

A harmadik hullám jeleit a számokban még nem érzékeljük itt Hódmezővásárhelyen, de kérünk mindenkit a szabályok fokozott betartására – áll a tájékoztatóban.

Fotó: Archív