A Fidesz felszólítására Márki-Zay a város kasszájához járul

A vásárhelyi polgármester a Fidesz helyi szervezetének felszólítására 300 ezer forintot befizet a polgármesteri hivatal kasszájába, ezzel segítve a város nehéz anyagi helyzetén.

A kormánypárt helyi csoportja csütörtökön adott ki közleményt, melyben azt írta: Márki-Zay Péter úgy kéri a vásárhelyi vállalkozásoktól, hogy önként fizessék be a teljes iparűzési adójukat és önként mondjanak le a kormány által biztosított kedvezményekről, hogy közben maga semmivel nem járul hozzá a vásárhelyiek közös terheihez.

„A polgármester a belváros egyik legnagyobb lakóingatlanában él, a közel 300 négyzetméteres alapterületű ház után azonban az eltörölt ingatlanadó miatt semmilyen közterhet nem fizet. Szeretnénk, ha a polgármester megmutatná, hogy kész részt vállalni a közös terhekben és önkéntesen befizeti azt a közel 430 ezer forintot, amelyet az elmúlt két évben megspórolt az ingatlanadón. Járjon előttünk, Polgármester úr!” – szólította fel a politikust a Fidesz-KDNP.

Márki-Zay Péter pénteken bejelentette: a felhívás hatására 300 ezer forintot befizet a vásárhelyi önkormányzatnak, ezzel megmutatva, hogy a városvezetés nem kivesz a közösből, hanem betesz oda. Több helyi közéleti szereplőt arra kért, hogy kövessék a példáját.