Tehetségkutatót nyert, és új klippel jelentkezett a The Garde zenekar

A rajongókat is bevonva új klipet készített a makói-szegedi The Garde zenekar, akik egy országos tehetségkutatót is megnyertek.

A makói-szegedi rockzenekar már vásárhelyen sem ismeretlen, hiszen tavaly áprilisban mi is beszámoltunk az új daluk, a „Magadból” érkezéséről. A zenekar azóta sem vett vissza a lendületből, és a karantén ideje alatt sem hagyták porosodni a hangszereket. Kiadták legújabb művüket, amihez egy videoklipet is készítettek.

Botos Tibor, a zenekar frontembere elárulta, hogy az új szerzemény a múltba tekintésről szól. „Időnként hajlamosak vagyunk hibáztatni magunkat a múltban elkövetett hibáinkért, jobban, mint kellene. Ezt nem szabad! Ahogy a refrénben is van: senki sem hibátlan, igenis legyünk büszkék a múltunkra! Mindenkinek az életében van valami, amire büszke lehet, nem kell mindig a hibákat keresni” – fogalmazott a zenész.

A dalhoz egy videót is készítettek, méghozzá a közönségüket bevonva. Közösségi oldalukon tették közzé a felhívást, miszerint olyan képeket várnak, „melyek kifejezik a dal visszatekintő, az idő elmúlására, a múlt sebeire vagy éppen örömeire rezonáló hangulatát.” A hallgatóság pedig aktivizálta is magát, közel 50 fotó futott be a zenekarhoz. A végeredmény pedig magáért beszél:

A zenekar egy másik sikerrel is büszkélkedhet. Egy országos tehetségkutatót, pályázatot sikerült megnyerniük. A Híd a Színpad Világába Alapítvány versenyén az alábbi szempontok alapján bírálták a zenekarokat:

– Dalszöveg minősége (mondandója)

– Dallamvilág hangszerelés hangszeres tudás

– Összhang a mondandó és a zene között

– Dalok előadásának kiforrottsága, letisztultsága összhatása, (bemutatkozás)

Ennek tükrében az első helyezett, aki elnyerte a Híd a Színpad Világába Alapítvány támogatását: The Garde zenekar lett. A nyereményük pedig egy stúdiózás, aminek keretében 4 dalt vehetnek fel, profi körülmények között.

 

Gratulálunk a srácoknak, várjuk a következő dalokat!