Csődbiztos kinevezését javasolja a Fidesz Vásárhelyen 1

Márki-Zay Péter nagy házban adómentes, de a vállalkozók fizessenek önszántukból adót. Minek adózzon ő, ha másokat is lehet fejni? – teszi fel a kérdést Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő a kedd esti Facebook-posztjában.

“Minden szentnek maga felé hajlik a keze, de a miénk más zsebeihez kapdos” – kezdi a bejegyzést a politikus.

Cseri Tamás úgy fogalmaz: “polgármesterünk most a vállalkozásokat szólította adakozásra, az iparűzési adókedvezményüket kellene bevarrni a kongó városi kasszába. Örülhetnénk is akár, hiszen végre nem magának koldul, hanem a városnak. Érdekes azonban, hogy ennek az embernek valahogy mindig mások zsebében matat a keze. Gondoljunk pl. a városi adókra! Másfél éve, amint többséget szerzett a közgyűlésben, mi volt az első döntése? Eltörölte a 100 négyzetméter feletti ingatlanok adóját. Ez érintette őt? Hogy a viharba ne! Hiszen akkora ingatlanban lakik, ami akár közintézménynek is elmenne. Simán kifizethetett évi 200 ezer forint adót utána városunknak, és ez rettentően zavarta! Ő ugyanis az adományok gyűjtésében penge, nem a pénzszórásban. Minek adózzon ő, ha másokat is lehet fejni? Hiszen, ha jól belegondolunk, a COVID válság kapcsán is két olyan adónemet próbált bevezetni, ami őt nem érintette. Először próbálkozott az ebadóval (neki nincs kutyája), amit azután gyorsan, a közfelháborodás hatására, vissza is vont, majd a földadóval, ami szintén nem érinti.”

“Most meg fejne kicsit a vállalkozásokon. Ha már a legjobb havert be kellett venni a városvezetési buliba, csengessék csak ki az árát a vállalkozók! Ráadásul senki se tudja, hány aktivista éhes még a csapatában? Itt-ott, egy-két aktatologatónak még csak-csak szorítanak helyet a Hivatalban vagy a város cégéinél, ráadásul jön az újabb kampány. Kell a sok szorgos aktivista, akik a fárasztó kampány után a város emlőit szívva pihenhetik ki a fáradalmakat. Az meg sajnos pénzbe kerül. Úgyhogy kedves vállalkozók, aki szeretne még több ingyenélőt a Hivatalba, az fáradjon a kasszához! Hiszen olyan csodásan fejlődik városunk a sok jóbarát és haver segítségével. Vagy nem?”” – zárul a képviselő posztja.