Kibújt a szög a zsákból: párttá alakulhat Márki-Zay mozgalma

A balliberális polgármester lányos zavarában elismerte: ő maga hozta létre három éve azt a köpködő gyűlöletoldalt, amiről korábban azt állította, hogy tőle független, és civilek, a támogatói működtetik. Nincs új a nap alatt: újabb Márki-Zay-sztoriról derült ki, hogy színtiszta hazugság volt. VIDEÓVAL!

Portálunkon számos cikkben számoltunk be arról, hogy 2018 eleje óta mérgezi Hódmezővásárhely közéletét a Facebook legmocskosabb bugyraiba merülő Vásárhelyiek a változásért nevet viselő harci oldal, gyűlöletközösség. Hosszú ideig városi legendák keringtek róla, kik szerkesztik, készítik, közlik NÉVTELENÜL azt a rengeteg ocsmányságot, durva, alantas, személyeskedő támadást – nemcsak Fidesz-KDNP-s politikusok, de helyi pedagógusok, egészségügyi szakemberek, egyházi személyek, újságírók és kormánypárti szimpátiájukra büszke egyszerű, hétköznapi vásárhelyi emberek ellen –, ami ezen a felületen az internet népe elé ömlik, s kik azok, akik emellett hol piedesztálra emelik a balliberális polgármestert, hol tüntetést szerveznek mellette vagy épp ellenfeleivel szemben.

Márki-Zay Péter folyamatosan egyfajta tőle független, civil, támogatói oldalként jellemezte a Vásárhelyiek a változásért-ot, így „határolódva el” attól, ami ott folyik. A hergeléstől, a köpködéstől, a Facebook-fanjainak permanens mocskolódásától azokkal szemben, akiket éppen közszemlére tettek névvel és arccal, hogy aztán a trollhadsereg válogatott gyalázkodással illethesse. A polgármester addig tehette fel „elegánsan” a kezét, amíg a Promenad.hu le nem buktatta. Már 2019-es cikkeinkben bizonyítékok sorát tártuk fel arra nézvést, hogy az oldalt Márki-Zay közvetlen munkatársai és rokonai menedzselik: példának okáért veje és a városházi informatikus, de még a szocialista alpolgármester is kénytelen volt coming outolni, hogy ő az oldal egyik adminja. (Kis Andrea egyébként újabban azt állítja, befejezte ezt a tevékenységét…)

Pénteken az online véleményező ülés vitája közepette a polgármester – talán lányos zavarában – végleg lerántotta a leplet egyik szemfényvesztő hazugságáról, mellyel politikai pályafutását indította és megalapozta. Több mint három év maszatolás és sötétben bujkálás után Márki-Zay kibökte, alaposan félrevezette a helyi lakosságot azzal, hogy tőle független, civil és támogatói oldalnak állította be a Vásárhelyiek a változásért-ot. Bevallotta ugyanis, hogy azt ő maga hozta létre – hogy aztán megkezdje dicstelen pályafutását a balliberális politikus kritikátlan SEGGNYALÁSÁVAL (ön)fényezésével, magasztalásával, illetve a vele szemben kritikus közéleti szereplők és magánszemélyek gúnyolásával, sarazásával, lejáratásával. (Milyen „kár”, hogy ezt eddig „elfelejtette” közölni a vásárhelyiekkel…)

A gép tehát forgott, az alkotó viszont egyáltalán nem pihent, hiszen hiába igyekezett a kommunikációs térben magától eltolni, függetleníteni a Vásárhelyiek a változásért oldalt, egyrészt állandóan saját gondolatai köszöntek vissza a felületről, másrészt a vak számára is világos volt a kész átverés show mesterterve: Márki-Zay folyamatosan azt játszotta, hogy a számára „húzósnak” tűnő témákat a Vásárhelyiek a változásért oldalon dobták föl, hozták a felszínre, majd nem sokkal később ő erre – mint tőle független tartalomra, kezdeményezésre – csatlakozott rá, mintha a „nép hangja” lenne.

Hát, nincs rajta mit szépíteni, újabb Márki-Zay-termékről derült ki: NETTÓ HAZUGSÁG. A Vásárhelyiek a változásért oldalt maga a balliberális politikus hívta életre, találta ki, konstruálta meg, neki köszönhető az a tudatos megosztás, az a szellemi, lelki kútmérgezés, amit ez az egyszerre pincsi- és pitbullfelület végez.

„A Vásárhelyiek a változásért oldalt még én hoztam létre három évvel ezelőtt, ugyanúgy, mint saját közéleti oldalamat. […] Tehát maga a Facebook-oldalnak a létrehozása az abszolút az én felelősségem. […] Ennek az oldalnak bármelyik megszólalásáért én személyesen vállalom a felelősséget” – hallottuk most a polgármestertől. Aki tehát – szögezzük le, jó, ha tudja minden egyes vásárhelyi ember – visszamenőlegesen és a jövőben is teljes, személyes felelősséget vállalt azért, ami Vásárhelyiek a változásért mottó és jelige alatt a közösségi médiában folyt és folyik.

Ennyit arról, hogy ki és milyen (politikai, illetve személyes) szándékkal hintette el a gyűlölködés, a megosztás, az emberek szembeállításának magját a városban. Lehullt az álarc. A király meztelen. És simlis.