Világ- és Európa-bajnokokkal versenyeznek a Hódok

Február 13 és 14 között a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda ad otthont, az immár a IX. alkalommal megrendezésre kerülő Naturtex Kupa viadalnak. A megmérettetésen 32 egyesület közel 600 versenyzője vesz részt, köztük Európa- és világbajnokokat is láthatunk. A Hód Úszó SE 47 versenyzővel képviseli Vásárhelyt a versenyen.

A járványügyi helyzet miatt a kétnapos versenyen nem egyszerre lesz jelen a teljes mezőny, délelőtt a 2010 és fiatalabb születésűek, délután pedig a 2009 és idősebbek állhatnak a rajtkőre. A versenyzők számára motiváló, hogy a dobogós helyezéseken kapott érmek mellett a verseny fő támogatója még meg is ajándékozzák őket.

Csapatunk idősebb versenyzőinek (Gál Olivér, Ugrai Panna) remek felkészülési lehetőséget biztosít a márciusi felnőtt Országos Bajnokságra. A kisebb korosztályoknál is tökéletes alkalmat nyújt az év első versenye arra, hogy mind az edző, mind pedig a sportoló felmérje, hogy hol tart” – véli a hétvégi versenyről Máté Hunor edző.

A versenyen ott lesz a világ- és Európa-bajnok Rasovszky Kristóf, a szintén világ- és Európa-bajnok Bernek Péter, és az olimpiai szereplésre esélyesek közül hazánk egyik legnagyobb tehetsége, Kós Hubert is.

A Hód Úszó SE versenyzői közül érdemes kiemelt figyelmet fordítani Ugrai Panna ifjúsági országos bajnokra, illetve a Jövő Bajnokai Program versenyzőire: Horváth Ákosra, Kis Noelre, Tésik Zsófiára és Lovas Grétára.

Hajrá Hódok! Hit, hűség, Hód Úszó!

Forrás: Hód Úszó SE