A mindennapi problémákon segíthet a Lélekbérlet 1

Az EVP Egészségfejlesztési Iroda csoportfoglalkozásait és előadásait az online térben tartja meg, a résztvevők egészségének védelme érdekében. A mentális elsősegélynyújtási képzés 3 alkalommal is megrendezésre kerül, február 22-én, március 8-án és március 22-én 15 órától 18 óráig.

Katasztrófahelyzetekre általában mindenkinek van „vészforgatókönyve”.

Tudjuk, mit kell tennünk tűz estén, hogyan kell újraéleszteni, mikor hívjunk segítséget a bajban. Vajon azt tudjuk-e, hogy mit kell tennünk, ha egy embertársunkat lelki gondok emésztik, ha nem lát kiutat a szenvedésből?

A lelki problémák sokszor egy átmeneti, kritikus időszakot, úgynevezett krízist okoznak, amely során sokakban akár az önkárosítás gondolata is fölmerülhet. Az öngyilkosság témaköre azonban még ma is sokszor tabunak számít, pedig az öngyilkosságról gondolkozó személy előzetesen szinte mindig jelzi ezt a szándékát közvetlen környezetében. Néhány egyszerű eszközzel hatékonyan segíthetünk a krízisben lévőknek, s megelőzhetjük a tragédiát.

Az EVP-Egészségfejlesztési Iroda továbbképzést indít a lelki elsősegélynyújtás témájában.

A lelki elsősegélynyújtó képzésre várják azokat a pedagógusokat, egészségügyi dolgozókat, szociális szféra dolgozóit, ügyintézőket, akik munkájuk során nehéz emberi helyzetekkel, segítséget kérőkkel találkoznak. A képzést ajánlják mindazoknak, akik szeretnének hatékonyan segíteni közösségükben, munkahelyükön vagy családjukban a krízisben lévőknek.

A lelki elsősegélynyújtó képzést szakképzett mentális egészségfejlesztő pszichológus vezeti, egy másfél órás elméleti előadásból és egy másfél órás gyakorlati részből áll.

A résztvevők egészségének védelme érdekében az előadások az online térben valósulnak meg.

Jelentkezni az EVP honlapján elérhető űrlapon lehet.

Mentális elsősegélynyújtási képzést hirdet az EVP 2

Mentális elsősegélynyújtási képzést hirdet az EVP 1

Mentális elsősegélynyújtási képzést hirdet az EVP

Borítókép: Illusztráció