Óriási csatában nyert rangadót a Kosársuli

Ráadásul 2/2 a napi mérleg, hisz fiataljaink is hozták a kötelezőt a Hódtóiban!

Egy könnyebb és egy nehezebb mérkőzésre számítottunk előzetesen szombaton, hisz az a Conoil Motax KC Pápa látogatott a Hódtói Sportcsarnokba, amelynek U20-as csapata a tabella 10., felnőttcsapata a tabella 5. helyét foglalja el. Ősszel felemás szájízzel, egy győzelemmel és egy vereséggel távoztunk a Veszprém megyei városból, ám nemcsak a revans vágya fűtötte felnőttjeinket, hanem a rájátszásbeli pozíciók szempontjából is fontos volt egy győzelem a hozzánk közel álló, mind a négy 2021-es meccsét megnyerő ellenféllel szemben – végül nehezen, de kipipáltuk a feladatot, és tökéletesen zárult a nap.

U20-asainkkal az első negyedben ugyan még tartani tudta a tempót a Pápa, és a második negyedben is lőtávolon belül maradtak, ám a szünetet követően Tóth Tamás együttese esélyeshez méltóan növelte a különbséget, ami épp a meccs legvégén tetőzött: harminc ponttal, 83-53-ra nyertünk, így továbbra is az első hely egyik legnagyobb várományosai vagyunk. A meccs legeredményesebbje a 30 pontot szóró Acimovic lett, Kozma dupla-dupláig, Megyesi 10 lepattanóig jutott.

NB I/B U20 Zöld csoport, 19. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Conail Motax KC Pápa 83-53 (16-18, 18-11, 26-14, 23-10)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Utasi, Czékmán

A mi szempontunkból lassú, pápai szempontból annál jobb és gyorsabb mederben kezdődött a felnőttmeccs, hisz Hódi, majd Murai triplájának is köszönhetően bő két perc után 8-2-re mentek a vendégek. Szoros védekezéssel, jó labdaszerzésekkel és sikeres betörésekkel azonban már a negyed második felére sikerült utolérni a fekete mezeseket, Molnár kettese után (13-13) időt is kért Kálmán László. Varga Ákos hárompontosával már a vezetést is átvettük a 8. percben, a negyed vége pedig egy 9-0-s rohammal abszolút a miénk volt (25-20).

A második negyed hibákkal, mindkét oldalon pontszegényen kezdődött, végül két és fél perc után a Pápa törte meg a jeget. Bodócsi hármasa, majd Rostás ziccere kialakította az addigi legnagyobb, nyolcpontos különbséget, ismét időt is kértek a vendégek (30-22 a 14. percben). A félidő végéig megmaradt ez az előnyünk, sőt, egyszer tízzel is vezettünk – végül 44-36-tal vonultak a nagyszünetre a csapatok.

A pihenőt követően egyből három tripla is ült a Pápának, míg mi szép összjátékokkal és egyéni villanásokkal szereztünk kosarakat. A negyed felénél azonban fordult a kocka, egészen extra dobóformát kaptak el a meccsen összesen 14 tripláig jutó vendégek, gyors hárompontosokkal pedig nemhogy közel zárkóztak, hanem a vezetést is átvették (56-59, 27. perc). Tóth Tamás időkérése törte meg ezt a lendületet, a padról jól beszálló Acimovic kosarainak, majd Varga Zalán triplájának, végül Molnár dudaszós kettesének köszönhetően mi fordulhattunk minimális előnnyel a hajrára (66-64).

A zárónegyedben egészen sokáig hol a Kosársulinál, hol a Pápánál volt az előny, az utolsó négy percre egállal fordultak a felek, aztán úgy tűnt, Koma palánk alatti játékával, valamint Murai jó egyéni megoldásaival félig-meddig eldöntik a vendégek (82-87 a 38. percben). Azonban sem a meccset, sem a hazai veretlenségünket nem adtuk: időkérésünk után előbb Bálint kettese ült, majd a reklamáló vendégek kétszer is technikait kaptak, Varga Ákos pedig egyik alkalommal sem hibázott. Az utolsó percben a Pápának lehetősége volt a fordításra, ám két alkalommal is eladták a labdát, és mivel Varga Zalán, valamint Béres is büntetőt értékesített, Horváth utolsó másodperces triplája csupán a szépítésre futotta a vendégektől: óriási csatában 92-91-re nyertünk, kilencedik hazai sikerünkkel pedig továbbra is dobogósok vagyunk a tabellán!

 

A mérkőzés a linkre kattintva visszanézhető!

 

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Conoil Motax KC Pápa 92-91 (25-20, 19-16, 22-28, 26-27)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Varga, Gergely, Vadász

Kosársuli: Molnár 10, Varga Á. 14/3, Béres 18, Pavlovic 11, Bálint 13/3
Cserék: Varga Z. 9/3, Rostás 8, Bodócsi 3/3, Acimovic 6
Vezetőedző: Tóth Tamás
Pápa: Murai 32/15, Horváth 11/9, Hódi 16/12, Németh -, Koma 22
Cserék: Kasza 3/3, Parmacsi 7/3, Kocsis –
Vezetőedző: Kálmán László

Tóth Tamás„Először is gratulálni szeretnék a kollégámnak, hogy erősen tartalékosan is ennyire jól játszottak, mielőbbi felépülést kívánok a pápai sérülteknek! Kis túlzással már az első félidőben el tudtuk volna dönteni a rangadót, de kihagytunk hét büntetőt és eladtunk tíz labdát. A szünet után 11 hárompontost dobott extra százalékkal a Pápa, ritmustalanul játszottunk, rossz döntéseket hoztunk. A végjátékban ötpontos hátrányból fordítottunk, talán higgadtabbak maradtunk és a szerencse is mellénk állt. A Pápa egy rutinos, sok nagy csatát megélt társaság, így még értékesebb a sikerünk. Fortuna velünk volt ma és talán éppen egyetlen ponttal érdemeltük meg jobban a győzelmet, még ha „focinyelven” szólva a döntetlen igazságosabb lett volna.”

 

Folytatás U20-asaink számára február 11-én, csütörtökön, amikor az Eger ellen elhalasztott bajnokit pótoljuk itthon, míg a felnőttekre legközelebb, február 20-án rangadó vár az Óbuda otthonában.

 

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu