MSZP-s sztárügyvéd és vásárhelyi „nem közszereplők”: összenőtt, ami összetartozik 4

De komolyan, önök szerint mennyire életszerű, hogy a Nemzeti Választási Bizottság MSZP-s delegáltja képviseli a bíróságon a „nem közszereplő” vásárhelyi „magánszemélyeket”? Az az ügyvéd, aki amúgy Márki-Zay Péter képviselője is bizonyos eljárásokban. Kell ennél világosabb bizonyíték az összefonódásokra?

Nemcsak Márki-Zay Péter támadta le az elmúlt évek során a Promenad.hu-t, s akarta elhallgattatni portálunkat, mert napról napra lerántjuk a leplet a polgármestertől és a városházától független vásárhelyi valóságról, és kiállunk a hatalommal szemben a vásárhelyi emberekért. Ugyanúgy támogatói is többször nekünk estek: a Szabó család és az Egyed család azt nehezményezte, tényfeltáró írásban mutattuk be, hogy a balliberális polgármester támogatói köréhez tartoznak.

Nem hallgatunk el!

Innen is üzenjük: nem fog menni, nem hallgattunk el, tesszük tovább a dolgunkat, még nagyobb lelkesedéssel és elszántsággal!

Többek között azt sérelmezték, és azért pereltek be bennünket, mert cikkeinkben feltüntettük a képmásukat (fotójukat). A képmásukat, melyet Szabóék korábban büszkén vállaltak a nagy nyilvánosság előtt Márki-Zay Péter hivatalos, illetve a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálat Facebook-oldalán, valamint nyilvános közéleti szerepléseikkor, azaz a Hír TV-nek vagy a HVG-nek nyilatkozva a vásárhelyi és az országos politikáról a 2018-as választási kampányban. Vagy éppen Egyed Béla az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok programjairól szóló fényképes beszámolókban…

A bíróságok ítéletei szerint ezek a vásárhelyi „magánszemélyek” „nem voltak közszereplők”. Most már azonban fordult a kocka: Szabó János például már közben Márki-Zay jobbkezeként dolgozik a városházán, s maholnap alpolgármesterré teszik meg, míg egyik testvére jelenleg két önkormányzati tulajdonú cég igazgatóságában is helyet foglal…

Márki-Zay, Szabó, Egyed – és az „MSZP ügyvédje”

Az érintettek egyébként akarva-akaratlanul saját magukat leplezték le, vagyis maguk bizonyították be a köztük lévő szoros kapcsolatot, amiről eredetileg írásaink is szóltak. Tudják, ki képviselte a bíróságokon az Egyed és a Szabó családot? A „nem közszereplő” vásárhelyi „magánszemélyeket”? Nem más, mint a méregdrága budapesti baloldali sztárügyvéd, a Nemzeti Választási Bizottság MSZP-s delegáltja, Litresits András. Az a Litresits, aki – hogy, hogy nem; minő „véletlen” – Márki-Zayt is képviselte, képviseli bizonyos eljárásokban. Az a Litresits, akiről egyébként korábban már megírtuk, hogy a hatmilliárdos költségvetési csalási ügyben vádlott balliberális politikus (a leginkább a Gyurcsány-párthoz közel álló) Czeglédy Csaba egyik ügyvédje, valamint az MSZP egyik első számú jogi partnere. Olyannyira, hogy akad olyan pártközlemény, melyben konkrétan az „MSZP ügyvédjének” nevezik őt a szocialisták. (Számos zsíros szerződést, megbízást kapott és kap a szocialisták parlamenti frakciójától is: a parlament hivatalos oldalán elérhető „üvegzseb” szerint csak a 2020-as évre vonatkozóan az MSZP-frakció nevében Tóth Bertalan elnök-frakcióvezető összesen 10 millió forint értékben kötött megbízási szerződést a Litresits András által vezetett irodával „tanácsadás, tájékoztató anyagok készítése és szóbeli konzultáció a frakció tagjai számára közjogi témában és választási eljárásokban” tárggyal.)

Madarat tolláról…

Lapunk mindenesetre tiszteletben tartja a törvényeket, a törvényességet, s betartja a bírósági ítéleteket.

Annak megítélését pedig olvasóinkra bízzuk, mennyire életszerű, hogy a Nemzeti Választási Bizottság MSZP-s delegáltja pátyolgatja a bíróságokon a politikától veszettül „független”, „nem közszereplő” vásárhelyi „magánszemélyeket” – az a budapesti ügyvéd, aki amúgy Márki-Zay Péter képviselője is bizonyos eljárásokban (valamint Czeglédy Csaba egyik ügyvédje).

Szerintünk összenőtt, ami összetartozik.

Illusztráció: pixabay.com