Egy stúdióban David Guettával – A Gypo Circusnak ez sikerült!

Szegeden, Hegyesi András konyhájában kaptuk el a Gypo Circus zenekar két tagját, akik arról meséltek nekünk, hogy megjelent a legújabb daluk, amit abban a stúdióban készítettek el, ahol éppen David Guetta, világhírű dj is dolgozott, illetve Sia-nak is időpontja volt, csak törölték a repülőjáratát.

A Gypo Circus zenekart sem kímélte a koronavírus-járvány, utoljára októberben, Egerben álltak színpadon. Élményekben azonban így is volt részük bőven, ugyanis kiadták legújabb dalukat, amit abban a stúdióban vettek fel, amelyikben éppen David Guetta is dolgozott.

Kecskeméti Sanyi, a zenekar basszusgitárosa és a zenekar vezetője elmondta, hogy a karantén ideje alatt nem mutatott nagy aktivitást a zenekar, hiszen mindenki saját magával volt elfoglalva. „Szerintem ahhoz, hogy az ember zenét tudjon szerezni, zenét tudjon írni, ahhoz kellenek az impulzusok. Amikor egy ilyen ingerszegény időszak van, akkor nagyon nehéz bárhonnan is erőt és ötletet gyűjteni” – fogalmazott a muzsikus.

Egy stúdióban David Guettával – A Gypo Circusnak ez sikerült! 1

Hegyesi András frontember hozzátette, hogy nem akartak „maradj otthon” dalokat írni, hiszen egyrészt ezt már sokan megtették, másrészt egészen mást képviselnek. Elmondta, hogy ő egy tipikus koncertzenekar, és már a buli előtt is együtt mulatoznak a közönséggel, a koncert után meg kezdődik az after party. Számukra a közönség ad erőt a zenéléshez, nagyon jó kapcsolatot ápolnak a rajongókkal.

Egy nagy dobásuk azonban biztosan született már a karantén ideje alatt. Mégpedig az, hogy kiadták a „Gyere Kicsi” című slágergyanús szerzeményüket. Nem, a dal nem a koronavírus idején készült, már több éves szerzeményről beszélünk, ami mostanra forrta ki magát. És megérte várni rá, hiszen egy, a zenekaról nem megszokott produkciót állítottak a rajongók elé.

Egy stúdióban David Guettával – A Gypo Circusnak ez sikerült! 2

A szegedi partiarcok egy duettet készítettek Szirota Jenniferrel. Azzal a Szirota Jenniferrel, aki 2010-es X-Faktorban tűnt fel először, és egészen a mentorok házáig sikerült eljutnia. A dalt először teljesen akusztikusan képzelték el, dobok és mindenféle torzított és más elektromos hangszerek nélkül. Egy tábortűzi témának indult, azonban egy igazi rádiós sláger lett belőle. Ebben pedig nagy szerepe van annak a stúdiónak is, amiben felvették a dalt.

Van egy producer ismerősöm, barátom, aki egy hatalmas szaktekintély. A mi felvételünk előtt 2 héttel David Guetta vett fel ott éneksávot, és Sia is érkezett volna, ha nem törlik a járatát. Továbbá Majka és Curtis is ott veszi fel az összes lemezét” – árulta el Sanyi. Ezek a nevek pedig jelzik, hogy milyen profi körülmények között készült el a „Gyere Kicsi”.

Egy stúdióban David Guettával – A Gypo Circusnak ez sikerült! 3

A zenészek kitértek arra is, hogy a producer barátunk javasolta, hogy Jeniferrel készítsék el a dalt. Elküldték neki az alapművet, és egy egyből beleszeretett. Mint megtudtuk, könnyű volt a szegedi fenegyerekeknek együttműködni az énekesnővel, és „pillanatok alatt” elkészült a mű.

A szerzeményben egyébként egy férfiről van szó, aki évtizedeken keresztül egy  nőért epedezik, és próbál neki megfelelni. Egy idő után azonban el kell engednie a történetet…

És már csak annyi maradt hátra, hogy bemutassuk a dalt: