Vásárhely a második otthona lett Rezi sellőjének

Negyedik olimpiájára készül Illés Fanni paraúszó, aki 2011 óta, évente többször is Vásárhelyen edzőtáborozik. Portáluknak elárulta, hogy második otthonaként tekint városunkra, ahol nagyon szereti az emberek kedvességét.

2011 óta évente kétszer, háromszor Hódmezővásárhelyen edzőtáborozik Illés Fanni, világ- és Európa-bajnok magyar paraúszó, aki szerint itt, nálunk lehet a legjobban felkészülni a nagy versenyekre. És hogy miért gondolja így? Mutatjuk!

Nyugodtak a körülmények, nagyon kedvesek az emberek, és minden nagyon közel van. Ha bármit el kell intéznem, csak kiugrok a szállodából, és már ott is a posta, a bolt vagy éppen a bank. Ami pedig óriási előny, hogy minden akadálymentesített! Hódmezővásárhely lehetne példa az ország településeinek, ilyen szempontból” – fogalmazott el az úszó, aki hozzátette, hogy nagyon kedvesek a vásárhelyiek, bármi problémája van, segítenek neki. Fanni elárulta azt is, hogy ő is egy vidéki városból származik, a Keszthely melletti Reziből, ezért kifejezetten élvezi ezt a vidéki életet.

Vásárhely a második otthona lett Rezi sellőjének 1

Edzője, Szabó Álmos elmondta, hogy mivel sokat járnak Vásárhelyre, nagyon jó viszonyt sikerült kialakítani a Hód Úszó SE több edzőjével is. „Én követem az ő munkásságukat, itt pedig annyira szeretnek minket, hogy mindig követik a versenyzőinket. Szakmai kérdésekkel is fordultak hozzánk a paraúszás kapcsán, mi pedig sok tanáccsal láttuk el őket. Nagyon szurkolok, hogy sikerüljön valami nagyon alkotniuk a parasport terén, ugyanis nagy szükség van az utánpótlásra” – fogalmazott az edző.

Illés Fanni jelenleg a negyedik olimpiájára készül a Gyarmati Dezső Sportuszodában, amit megelőz majd egy Európa-bajnokság, a Vásárhelyen megrendezésre kerülő para Országos Bajnokságról nem is beszélve. A fő versenyszáma a 100 méter mellúszás, és a 400 méter gyorsúszás, de szeretne minél több számban elindulni. Célja, hogy minél jobb helyezéseket érjen el, az olimpiáról pedig éremmel szeretne hazatérni.

Sok sikert kívánunk, és minél többször várunk vissza Vásárhelyre, Fanni!