Rácz Enikő, akinek a mazsorett az élete

A 19 esztendős Rácz Enikő a Hódmezővásárhelyi Crystal Dance Club Mazsorett csoport tagja immáron 9 éve. (2,5 év kihagyása volt súlyos bőrbetegsége miatt). Jelenleg a Corvin Mátyás Szakközépiskola végzős diákja, Turisztikai ágazaton.

Egyszerűen imádja a mazsorettet, számára nem megterhelő, mindig várja a próbákat, kikapcsolja teljesen, úgy érzi, hogy akkor tud igazán feltöltődni. Nem egy egyszerű mutatvány, komoly kitartást, koncentrációt és odafigyelést igényelnek a produkciók.

Számos hazai versenyen részt vesz Cheerleading – Twirling – Mazsorett kategóriában, formációban és duóban is. Fellépései tradícionális műfajban jelenik meg, csoportjával és a Hódmezővásárhelyi Fúvószenekarral lépnek közönség elé.

A nyár például nem a zavartalan pihenésről szól, hanem a folyamatos fellépésekről, versenyekről. Érem nélkül sosem jöttek még haza versenyről, a duó párjával Galambos Adriennel vált valóra egy álma.

Rácz Enikő, akinek a mazsorett az élete 1

2020 Júliusban döntöttek úgy, hogy összehoznak egy duó produkciót a Bella Ciao zenére. Szeptemberben Kishomokon mutatkoztak be, 2020.10.17.-én. Októberben már a Kiskunfélegyházi Dance Universum Országos Táncversenyen léptek közönség elé. Aranyéremmel tértek haza az országos versenyről.

Mindezt kitartó, szorgalmas, megalkuvást nem tűrő, kiválóan felépített, tudatos munkával értek el, pedig a sikerig vezető út nem volt mindig zökkenőmentes.

Edzője Galambos Kornélné D. Szabó Katalin, aki sokat segít tánctudása alapozásában, de a magánéletben is számíthat rá bármikor.

A vírusra való tekintettel a versenyek online formában zajlanak és remélik minél hamarabb a tomboló közönség előtt táncolhatnak!