Dánia megvédte világbajnoki címét

Dánia nyerte az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságot, miután nagy küzdelemben kétgólos különbséggel legyőzte Svédországot.

Dánia számított esélyesnek az egyiptomi kézilabda-világbajnokság döntője előtt, hiszen Svédország nagy meglepetésre jutott be a döntőbe. Ennek ellenére a dánok nem mehettek biztosra, hiszen a svédek az elődöntőben hihetetlenül pontosan lőttek.

Az első félidő rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott. Lényegében végig egy góllal vezetett az egyik, majd a másik csapat. Ebből a svédek tudtak elmozdulni, és a 27. percben kétgólos előnyt szereztek (13–11). Az első félidőben a dánoktól Mikkel Hansen emelkedett ki, aki a gólokat szerezte, Simon Hald pedig a heteseket harcolta ki. A svédeknél eloszlottak a gólok, s a kapuban Palicka remekül védett. A félidő vége így is a dánoké lett, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. 13–13

A második félidőben folytatódott a végletekig kiélezett küzdelem. A 44. percig fej fej mellett haladtak, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, majd jött a dánoknál Jacob Holm, aki egymás után dobta a gólokat, sehogy sem lehetett tartani. Ennek hatására háromgólos előnyt szereztek a dánok a 49. percben (20–23), és itt már látszott, hogy nagyon nehéz dolguk lesz a svédeknek, ha innen vissza akarnak jönni.

Nem is sikerült nekik, pedig mindent megpróbáltak, csakhogy a dánok fifikás, az időt is figyelő játéka ellen nem találták az ellenszert. Ráadásul az utolsó tíz percben Niklas Landin csodásan védett, és amikor az 58. percben egy gólra jöhetett volna föl Svédország, a dán kapus kivédte Lagergren hetesét.

Néhány perc múlva biztossá vált, hogy Dánia megvédte világbajnoki címét (24–26), és teljesen megérdemelten nyerte meg az egyiptomi világbajnokságot.

A VB VÉGEREDMÉNYE 

 1. Dánia
  2. Svédország
  3. Spanyolország
  4. Franciaország
    5. MAGYARORSZÁG
  6. Norvégia
  7. Egyiptom
  8. Katar
  9. Szlovénia
  10. Portugália
  11. Argentína
  12. Németország
  13. Lengyelország
  14. Orosz csapat
  15. Horvátország
  16. Svájc
  17. Fehéroroszország
  18. Brazília
  19. Japán
  20. Izland
  21. Bahrein
  22. Algéria
  23. Észak-Macedónia
  24. Uruguay
  25. Tunézia
  26. Ausztria
  27. Chile
  28. Kongói DK
  29. Marokkó
  30. Angola
  31. Dél-Korea
  A Zöld-foki-szigetek visszalépett

Forrás: nso.hu