Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 7

Péntek délelőtt összesen 70-en veszik fel a koronavírus elleni védőoltást a hódmezővásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonában. Délután a Mindszenti Idősek Otthonában is megkezdődik a vakcinák beadása.

A vásárhelyi idősotthonban január 9-én adták be az első koronavírus elleni védőoltásokat, így január 29-én, pénteken az érintetteknek sor kerül a második vakcina felvételére.

Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 11

Bálint Gabriella, a fenntartó Kapcsolat Központ főigazgatója a sajtónak elmondta, összesen 70 személyt, köztük 53 időskorút és 17 szociális dolgozót oltanak be a nap folyamán. Utóbbiak közül öten vannak azok, akik az első adagot kapják meg. Mindszenten pedig délután adják be az első oltásokat, szám szerint tizenkettőt: ellátottak és ott dolgozók között vegyesen.

Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 15

A két szociális intézménybe a Pfizer típusú vakcina érkezett. Bálint Gabriella – aki immár maga is a második vakcinát vette fel – mindenkit megnyugtatott: a három héttel ezelőtti oltások beadását követően mindenki jól van, komolyabb mellékhatásokról nem tud beszámolni.

Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 10

Ennek ellenére az idősotthonokban szó sem lehet enyhítésről, amíg nem látni a járványgörbe egyértelmű lefelé ívelését, és amíg nem alakul ki a minimum 60-70 százalékos védettségi arány. – Mindenkit védenünk kell: azokat is, akik már átestek a víruson vagy megkapták a védőoltást, és azokat is, akik nem vagy a krónikus betegségeik miatt nem vehetik fel azt – szögezte le a főigazgató, aki szerint egyre nagyobb a bizalom az intézményekben a vakcina iránt.

Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 3

Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 1 Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 2 Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 4 Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 5 Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 6 Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 8 Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 9 Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 13

Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 14

Második állomásához érkezett a vakcinák beadása a vásárhelyi idősotthonban 12

Fotók: Gémes Sándor