Újabb perben mondták ki Márki-Zay Péter bűnösségét 3

A Szegedi Törvényszék ítéletében megállapította, hogy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere megsértette a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal jóhírnevét, és eltiltotta a további jogsértéstől.

Márki-Zay Péter a Facebookon 2020. augusztus 2-án közzétett „Heti élő bejelentkezés 2020. aug. 2.” című videójában valótlanul azt állította, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a bizonyos büntetendő cselekményekkel kapcsolatban bizonyíték szolgáltatásáért járó díj szabályairól szóló 33/2020. (VI.27.) önkormányzati rendeletét „spiclitörvénynek” nevezte.

A kormányhivatal sem írásban, sem szóban egyetlen alkalommal nem nevezte „spiclitörvénynek” az említett önkormányzati rendeletet. Azzal, hogy Márki-Zay Péter a kormányhivatalnak tulajdonította „spiclitörvény” szóhasználatot, valótlanul összemosta a helyi politikai ellenfeleinek kommunikációját a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal jogszerű, tárgyilagos intézkedéseivel, ami sérti a kormányhivatal jó hírnevét.

E tényt a bíróság megállapította, és Márki-Zay Pétert eltiltotta a további jogsértéstől.

Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata
Fotó: Archív