Ismét több mint 200 kormányhivatali munkatárs jelentkezett véradásra

Bár valamivel emelkedett a véradók száma az elmúlt héten Csongrád-Csanád megyében, továbbra is több mint ötödével kevesebben adtak vért a vártnál.

A koronavírus negatív hatásait nehezen lehet ellensúlyozni a véradásokban, ám remélik, hogy a következő időszakban több véradóeseménnyel sikerül jobb eredményt elérniük.

Január 18-a és január 24-e között 384 egészséges véradóhős ment el életet menteni. Eredetileg úgy tervezték, hogy erre a hétre 495 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -22 százalék volt. Hogy ne alakuljon ki vérhiány, arra kérnek minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit: MENJEN VÉRT ADNI!

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjik: jelentkezzen véradásra bármelyik véradáson! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudják a már kórházban fekvő, vagy a mostani járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget.

Fontos, hogy továbbra is érvényesek azok a biztonsági előírások, amelyeket minden esetben be kell tartani: a kézfertőtlenítés, a hőmérőzés, a szeparációs távolság betartása, néhány helyen a teremben tartózkodók számának maximalizálása, a védőeszközök viselése, a kötelező kérdések megválaszolása. Ezzel a szakmai protokollal a véradók, a vért kapók és a helyszínen dolgozó szakemberek egészségét is védik.

A soron következő véradásokról Facebookon kaphat bővebb információt.