További emberéleteket lehet megvédeni, újabb Pfizer-szállítmány érkezett

Újabb, több mint 25 ezer ember beoltására elegendő Pfizer-szállítmány érkezett az országba. Eddig mintegy 150 ezer embert oltottak be itthon a koronavírus ellen, de ez még nagyon kevés. Naponta több száz ember oltottságát tudják garantálni a kórházak – közölte az M1 Híradója.

December 26.-a óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat. Azóta egyre nagyobb az oltási kedv. Az oltásra jelentkezők fontosnak tartják, hogy személyes példával is demonstrálják: létfontosságú a védelmet jelentő injekció.

„Kérem a bizalmat és a felelősségteljes gondolkodást a mások, civilek, egészségügyiek részéről, mert ennek az injekciónak ennek az oltakozásnak az a célja, hogy a pandémiát megfékezzük és úgy gondolom, hogy ez az egyetlen módszer” – Fábián Ágnes, a Dr. Réthy Pál Tagkórház főorvosa.

A békéscsabai kórház is rendszeresen, minden héten kap oltóanyagot. Eddig összesen több,mint 2500 ampulla érkezett az oltópontra. Ez azt jelenti, hogy ez a mennyiség 7500 fő mindkét oltására elengedő. Az intézmény főigazgatója elmondta, hogy az oltási kedv növekedése miatt néhány nap múlva be is fejezik az egészségügyi dolgozók oltását.

„A hétvégével gyakorlatilag befejezzük az egészségügyi dolgozók oltását. Ez viszont nem csak a kórházi dolgozókat jelenti, hanem ez alatt érteni kell az alapellátás dolgozóit, fogorvosokat a járóbetegellátó intézetek dolgozóit a mentőszolgálat kollegáit is” – Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa.

Délelőtt gördült be a futárszolgálat autója a Szent János Kórház udvarába. Az Észak-közép-budai centrumba ezúttal 4 tálca oltóanyag érkezett, December óta ez az 5. szállítmány, amit kaptak. Az oltóanyagot gondosan kicsomagolták, majd hűtőbe tették, a -80 fokos hidegbe. Itt a dolgozók mintegy 90 százaléka már megkapta az első injekciót.

„Jelenleg a kórházban már folyik a második oltássorozat, az egészségügyi dolgozóink részére és a mai szállítmány most már biztosítja, hogy folytatni tudjuk a folyamatos előrejegyzésenek a biztosítását, oltását is” – mondta Palotás Mónika, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főgyógyszerésze.

Országszerte oltják az egészségügyi dolgozókat. Sokan már a második dózist kapják.

Ők néhány nap múlva teljesen védettek lesznek a koronavírus ellen

Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, az idősotthonokban pedig tovább folytatódik erről beszélt az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján. Müller Cecília azt mondta: csak a tömeges oltások megkezdésével lehet a járványhelyzeten nagymértékben javítani, ezért arra törekednek, hogy minél több oltóanyagot szerezzenek be.

Hozzátette: azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik eddig valamiért nem tudták beoltatni magukat, továbbra is biztosítják az oltás lehetőségét.

„Megkérem azokat, akik szeretnének még oltakozni, csak egyszerűen nem tették meg a jelentkezésüket még, azok most a közeljövőben tegyék meg, hiszen a szociális intézményeinkben, idősotthonokban és egyéb típusú ellátó intézményekben, egyéb szociális intézményekben szeretnénk teljes mértékben most már az oltásokat befejezni, kiterjeszteni és azon vagyunk, hogy a számukra teljes körűen elérhetővé tegyük a védőoltásokat” – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Itthon eddig már 150 ezeren kapták meg a vakcinát, közülük 12 ezren már a második oltáson is túl vannak. Amint elegendő oltóanyag érkezik az országba, elkezdődik az idősek beoltása is.

Forrás: hirado.hu