Új szakot is indít a Mezőgazdasági Kar

Online formában valósul meg a felsőoktatási beiskolázási kampány a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán.

Komarek Levente, oktatási dékánhelyettes a Rádió7-nek elmondta, hogy csütörtökön 9 órától kezdődik az egyetem központi nyílt napja, amelyre az SZTE honlapján megtalálható linken lehet előzetesen regisztrálni. Hozzátette, a felvételi jelentkezés szintén online történik, felvi.hu oldalán, amelyet február 15-éig tehetnek meg az érintettek. A vásárhelyi karon alapképzésben és felsőoktatási szakképesítésben is három szakot indítanak.

Emlékeztetett arra, hogy az alapképzésben legalább egy tárgyból emelt szintű érettségi vizsgát kell tenni a jelentkezőnek a sikeres felvételihez, ugyanakkor, ha valaki már rendelkezik akár felsőoktatási szakképesítésben szerzett oklevéllel, akkor nem kell újra érettségiznie, a pontszámát az oklevél minősítése alapján számítják ki a jelentkezéskor.

Komarek Levente erről részletesen így nyilatkozott: „A soron következő nyílt nap 2021. január 28-án, csütörtökön lesz. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ez egy központi, egyetemi nyílt nap. Ez 9 órakor kezdődik, és az egyetem honlapján számos információt kapnak a hallgatók. Tíz órától pedig van egy kari kérdezz-felelek, ahol konkrétan a karoknak a kérdései kerülnek előtérbe.

Forrás: radio7.hu