Olvasói levél: BBC sztenderd 2.0-Mitől mutyi a mutyi?

Olvasónk, Détár Zoltán írt, és juttatott el levelet szerkesztőségünkhöz. Az írást változtatás nélkül közöljük.

A Vámház utcán kialakult időszakos vízfolyás és okai,tények és történések ferdítés nélkül.

Az írásomhoz tartozó videó és képek tegnap készültek és víz természetének köszönhetően mindenki számára érthetően bemutatják a mutyi kialakulását,mert a víz egy igazi úr nem hazudik és nem tűri a hazugságot!

A 2019 novemberében Dombi-Kiss László főkordinátor személyes felügyelete mellett “elkészült”a Vámház utca padkázása egy külső vállalkozó bevonásával.Már itt kezdődik a mutyi ,mivel az utcában működő városi tulajdonú HMSZ zrt. rendelkezik a padkajavításhoz szükséges gépekkel és szakemberekkel.Érthetetlen módon mégis egy külső vállalkozót bíznak meg vele,aki egy FÖLDGYALUVAL felvonulva próbálja megoldani a feladatot,hát nem sok sikerrel mert az útpadkára szánt martaszfalt jó része a vízelvezető rendszerben kötött ki.Mikor ezt szóvátettem Dombi-Kiss László azt felelte az minimális mennyiség,ezzel szemben a HMSZ zrt.dolgozói több mint egy hétig takarították egy pótkocsis traktor bevonásával a vízelvezetőbe dúrt töltőanyagot!

A vízelvezetőből kiszedett martaszfalt keveredett a folyókában található sárral ,tehát hulladék lett belőle (kb.:20-25köbméter)

Mivel a padka tömörítése és szintezése nem történt meg(az útról a maradékot a HMSZ zrt. utcaseprő járműve félresöpörte és kész)az esővíz az útszélénél 5-10centiméterrel magasabb ” padkán “keresztül nem tud eljutni az elvezetőrendszerbe.A mellékelt videófelvételen jól látszik,engedelmeskedve a fizika törvényeinek a víz szalad,a kátyú marad!

A kátyúk egyre mélyebbek lesznek a kimosódás miatt,miközben a vízelvezető rendszer szószerint parlagon hever,mert a növényzet burjánzik benne!

Mivel a mutyi tág fogalom,például Márki-Zay Pèter szerint csak az a mutyi amiből ő és barátai kimaradnak,akkor ez mi ?

Détár Zoltán.

Olvasói levél: BBC sztenderd 2.0-Mitől mutyi a mutyi? 1