Tűz ütött ki egy Makó térségi iskolában 1

Szombaton délelőtt kigyulladt a királyhegyesi iskola kazánháza, így nincs fűtés az épületben. Az intézményvezető mára rendkívüli szüntet rendelt el, a gyerekek holnaptól a helyi művelődési ház klubtermeiben tanulnak – olvasható a Makó Híradón.

Tűz ütött ki a királyhegyesi általános iskola Jókai utcai épülete kazánházában szombat reggel. A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a makói és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók, akik két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását.

A kazánházi tűz alaposan felforgatta a megszokott iskolai rendet, a csupán alsó tagozatos, azaz a digitális oktatásban részt nem vevő intézmény életében.

– Mára rendkívüli tanítási szünetet rendelt el Borkáné Dudás Mónika intézményvezető, keddtől a királyhegyesi művelődési ház klubtermeiben folytatódik majd a tanítás – mondta a Makó Híradó érdeklődésére Horváth Lajos.

A község polgármestere úgy tudja, hogy szombat reggel a kazánház mennyezete gyullad ki. Hogy mitől, az azonban számára nem derült ki.

A tankerülethez tartozó királyhegyesi alsó tagozatos iskolában két tanító irányításával összesen húsz gyermek tanul, így a kazánház rendbetételéig, azaz a fűtési rendszer újraindításáig az elhelyezésük megoldódott, igaz a tanításhoz szükséges felszereléseket az iskolaépületből át kell vinni a szomszédos közösségi színtérbe, azaz a művelődési házba.

A tűz az iskolába járó családok életét is felforgatta egy kicsit, hiszen a rendkívüli szünet miatt odahaza maradt gyerekek elhelyezését, őrzését mára mindenkinek meg kellett oldania, ha nem maradt otthon velük valamelyik szülő, vagy nem tudták rokonoknál, nagyszülőknél elhelyezni őket…

Korom András
Makó Híradó