Kettős vásárhelyi győzelem Győrben

U20-as és a felnőttcsapatunk is magabiztos játékkal győzött. 

Szoros meccsekre készültünk előzetesen, hisz egy kimerítő hétnapos sorozat végén (dupla bajnoki a Pénzügyőr, majd Hepp Kupa-meccs az Újpest otthonában, közben az U20-as csapat magját alkotó játékosoknak U18-as meccs) a veszélyes Széchenyi Egyetem Győri KC otthonába látogattunk. A Hódtóiban aratott kettős októberi győzelmünk, valamint a tabellán elfoglalt helyezések tükrében mindkét mérkőzésnek esélyesként vágtunk neki, ráadásul hiányzóink is visszatérhettek.

Fiataljaink gyengén kezdték, 0-10-zel kezdték a meccset, ez pedig az egész első negyedre rányomta a bélyegét (19-26). A 16. percben aztán megközelítettük a vendéglátót, Bősz Richárd triplájánál egyenlítettünk, majd Varga Ákos kettesénél a vezetést is átvettük (36-38), innen pedig nem volt visszaút a győriek számára. A 46-39-es félidei vezetésünk után tovább nyílt az olló, a harmadik negyed végére a különbség átlépte a húsz pontot is (44-66), amit a hajrában sikerült is megtartani. A 83-60-as sikerből két legeredményesebb játékosunk, Varga Ákos és Nemanja Acimovic is 18-18 ponttal vette ki a részét, Megyesi Dániel pedig 16 lepattanóig jutott.

NB I/B U20 Zöld csoport, 17. forduló:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-Vásárhelyi Kosársuli 60-83 (26-19, 13-27, 5-20, 16-17)

Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Rokob, Tamás

Kosársuli: Bodócsi 11/6, Kozma 10, Filak -, Bálint 13, Acimovic 18
Cserék: Varga Á. 18/3, Megyesi 4, Knyúr 1, Molnár -, Bősz 3/3, Németh 5
Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: “10-0-val kezdett a motivált hazai csapat, nagyon sokat fejlődtek pár hónap alatt, kollégám munkáját dicséri! A második és harmadik negyedben kihasználtuk a fizikai fölényünket és átvettük az irányítást. Voltak nagyon biztató teljesítmények nálunk, de akadt érthetetlenül gyenge is, ez már nem fér bele! Van még hova fejlődni a szezon végén is. Gratulálok mindkét csapatnak, jó kosárlabdát játszottak!”

A felnőttek egy olyan ellenféllel csaptak össze, akiknek csalóka a jelenlegi 9. pozíciójuk, hisz négy egylabdás meccset is elveszítettek a szezonban, emellett hazai pályán bárkit képesek megszorítani. A mieink ezzel szemben kissé tartalékosan kikaptak a Pénzügyőr otthonában, majd remek meccsen maradtak alul az Újpesttel szemben a Hepp Kupában.

Molnár Bence és Varga Ákos is visszatérhetett sérüléséből, így teljes rotációval számolhatott Tóth TamásVarga Zalán és Vuk Pavlovic kettese után fej-fej mellett haladtak a felek, aztán a triplapárbajból (a Kosársulitól a két Varga, valamint Béres Nándor is elhintett egyet-egyet) hiába jött ki egy fokkal jobban a vendéglátó, az első negyedet Rostás Imre kettesével mégis mi zártuk jobban (23-24).

Vezetőedzőnk a szokásoknak megfelelően remekül rotálta a csapatot, az erős védekező- és támadójáték pedig már a második negyedben kihozta a különbséget. Varga Ákos vezényletével lassacskán elléptünk a többet rontó Győrtől, Bodócsi Benjámin triplájánál, a 16. percben a tíz pontot is átlépte az előnyünk (31-41), ez a félidőig Varga Zalán, valamint Béres hármasának is köszönhetően tovább nőtt. Ahogy az első, úgy a második játékrészt is Rostás palánk alattija zárta, 51-36-os, megnyugtató fórral vonulhatott pihenőre a kék mezes együttes.

Innen pedig már nem volt visszaút a vendéglátónak. A szünetet követően, Pavlovic kettesénél a húszas határt is átléptük (36-57), ez a stabil differencia végig meg is maradt a harmadik negyed során. Ehhez kellettek Molnár Bence és Bálint Erik kosarai, a végén pedig a szokásosnak mondható Rostás-pillanatok következtek (52-74).

A hajrában vezetőedzőnk igyekezett mindenkinek a megfelelő játékpercet adni, egy picit rá is ültünk az eredményre, olyannyira, hogy a győriek remek dobóformát elkapva tripláikkal veszélyes távolságba zárkóztak (73-84 a 37. percben). Tóth Tamás időkérése azonban lenyugtatta a kedélyeket, Pavlovic és Bálint kosarai pedig egyszersmind be is zárták az utolsó kiskapukat. Végül 92-80-ra győztünk, és megőriztük a Cegléd, Óbuda kettős mögött, az Újpest előtt a 3. helyünket a tabellán!

NB I/B Zöld csoport, 17. forduló:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-Vásárhelyi Kosársuli 80-92 (23-24, 13-27, 16-23, 28-18)

Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: dr. Oláh, Kéri, Tóth

Győr: Geiger 17/9, Hágen 5/3, Kámán 15/6, Földesi 11/6, Berneczei 10
Cserék: Lógár 11, Bakon, Friedl, Nagy T. 9/9, Kertész, Horváth Á. 2, Varga Z.
Vezetőedző: Csaplár-Nagy Ervin.

Kosársuli: Varga Z. 10/6, Béres 8/6, Bálint 12, Pavlovic 13, Megyesi –
Cserék: Varga Á. 24/6, Molnár 11/3, Rostás 11, Bodócsi 3/3, Kozma –
Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás“Idegenben régen játszottunk már ilyen jól, hat ember is 10 pont felett zárt. Az első félidőben gondot okozott a kizárás, de ettől függetlenül hatékonyan védekeztünk. A harmadik negyedben okosan jöttünk ki az öltözőből, kissé szétesett a hazai csapat. A végén visszajöttek a hazaiak, több van bennük, de ma talán motiváltabbak voltunk. Sok sikert kívánok a győri barátainknak, gratulálok a csapatomnak, sportszerű derbi volt.”

Felnőttcsapatunk jövő szombaton, 18 óra 30 perctől az Egert fogadja hazai pályán, míg U20-asainkra már holnapután, hétfőn dupla meccs vár: a Cegléd látogat a Hódtóiba, hogy a két egymás elleni mérkőzést egymás után lejátsszák a felek. Az első találkozó 17, a második 19 órától kezdődik.

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu