Bemutatták a vizsolyi biblia hasonmás kiadását

Online konferenciát rendez január 24-én, vasárnap 15 órától a Kárpát-medence hazai- és külhoni közösségeivel a szegedi Szent Gellért Plébánia.

A Ferenc pápa által meghirdetett Isteni Ige vasárnapján azokkal a római, pécsi, debreceni, pozsonyi, komáromi, gyulafehérvári, kolozsvári, valamint szabadkai csoportokkal szeretnének kapcsolatot teremteni, amelyek 2016 és 2020 között részt vettek az Ó- és az Újszövetségi Biblia felolvasásában.

A szervezők előadásra kérték – többek között – Dr. Bábel Balázs kalocsai érseket, Dr. Kovács Gergely gyulafehérvári érseket, Balog Zoltánt, a Dunamelléki Református egyházkerület püspökét valamint Akyama Manabu Tsukuba japán professzort.

A konferenciába, amelynek része a Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar Liszt Ferenc-díjas karmestere által válogatott zenei összeállítás, az alábbi link segítségével lehet kapcsolódni: https://www.twitch.tv/724pictures.

Benyik György plébános levele az eseményről:

“Regisztráció nélkül is, egyszerűen csatlakozhat a programhoz: klikkeljen a mellékelt címre https://www.twitch.tv/724pictures és már is elindul az adás.  A link csak 15- 16 óráig él.

Isteni Ige vasárnap 2021. január 24., magyarországi idő szerint 15 óra. Ez a szívek konferenciája lesz, egyfajta bibliás találkozás, amely átnyúlik a politikai és konfesszionális határokon.

A 18 külső helyszíni bejátszást láthatnak és hallhatnak a nézők, és 9 alkalommal kapcsoljuk Szegedről a Korzó Zeneházból a Szegedi Szimfonikus zenekar tagjait, akik a Gyüdi Sándor karnagy által válogatott egyházi zenékkel színesítik egy-egy helyszín közötti csatlakozási időt. 

A programba kapcsolt helyszínek Róma, Budapest, Debrecen, Pozsony, Komárom, Gyulafehérvár, Kolozsvár, Szabadka. Tsukuba Egyetem, Japán.

A programban megszólal Dr. Bábel Balázs, kalocsai érsek, Dr. Kovács Gergely frissen felszentelt gyulafehérvári érsek, Večerin Slavko új szabadkai püspök. A bevezető gondolatokat mondja a – szintén frissen megválasztott – Dunamelléki Református egyházkerület püspöke Dr. Balog Zoltán. Jeles biblikus tanárok is idézik kedvenc bibliai mondataikat, mint Dr. Martos Levente Balázs a Pápa Biblikus Bizottság tagja, Dr. Pecsuk Ottót a Magyar Bibliatársulat elnöke, Akyama Manabu Tsukuba (Japán) egyetem professzora.

Az előzetes becslés szerint a programot kb. 1000 fő kiséri figyelemmel. Két alkalommal kérjük közös imára a néző, hallgató vendégeinket. A kapcsolások elején közösen elimádkozzuk Jézus imáját a Miatyánk-ot. A kapcsolások vége felé pedig arra kérjük a hallgatókat, hogy velünk együtt mondják az 1Korintusi levélben található, Szeretet Himnuszt, amely Szent Páltól származik. Ezt a közös imát Simon Bálint aláfestő orgona muzsikája kíséri.

Szeged-Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánia kezdeményezésére, 2016-2020 között 241 csoportban szerveződött, kb. 500 ember olvasta fel az Újszövetséget és mintegy 850 az Ószövetséget. Tehát összesen kb. 1350 fő kapcsolódott be ebbe a programba az elmúlt négy évben.  Nekik köszönjük, hogy Isten Igéjéhez kölcsönözték hangjukat, amelyeket rögzítettünk és a felvételek már most is meghallgathatók a https://www.sznbk1988.hu/ honlapon, amelynek 2020. 12. 29-ig 38966 látogatója volt”.

Borítókép: Illusztráció