A négyes döntőbe jutásért játszik ma a Kosársuli

Kisebbfajta csodára lenne szükségünk Újpesten, de…

Lassacskán a véghajrához érkezik a Hepp Kupa 2020-21-es kiírása. Az NB I/B Piros és Zöld csoportos, valamint az NB II-es csapatokat felvonultató kupasorozatban a BKG Príma Akadémia és a Nyíregyháza már a legjobb négy közé jutott, a kedd esti két negyeddöntővel pedig ki is alakul a négyes döntő mezőnye.

A TF-Pápa összecsapásnál azonban sokkal fontosabb számunkra az, hogy mi fog történni a IV. kerületi Tungsram Csarnokban, a Kosársuli ugyanis az Újpest vendége lesz. A mieink a Békés U23, valamint a Békés legyőzését követően a Piros csoportos NKA Pécset búcsúztatták a Hódtóiban, míg a lilák a BKG Príma Akadémia II., a Zsíros Akadémia Kőbánya, és legutóbb a Piros csoportban 3. helyen álló Vasas legyőzésével kerültek a legjobb nyolc közé.

Az esélyek ezúttal inkább az Újpest mellett szólnak, hisz eddig is erős keretüket nemrégiben Horváth Kristóf érkezésével “dobták fel”, a két januári bajnokijukon pedig egyaránt 100 pont fölé jutottak – igaz, egy héttel ezelőtt megszenvedtek Sopronban. A sűrű bajnoki menetrendben kevesebbet pihenhetett Tóth Tamás együttese, ezer sebből vérezve kaptunk ki szombaton a Pénzügyőr otthonában, míg szombaton újabb meccs vár ránk a Győr vendégeként.

A gondjainkat (többen is sérüléssel bajlódnak, Varga Ákos és Molnár Bence sem játszott a Pénzügyőr ellen) és a reális erőviszonyokat tekintve (az újpestiek veretlenek hazai pályán a szezonban) kisebb csoda kellene, hogy nyerjünk és továbbjussunk, de a két csapat december 5-i találkozójából kiindulva – ahol nagyon összeszedett, nagyon motivált játékkal 88-86-ra vertük Vásárhelyen Surmann Gábor gárdáját – valóban bármi megtörténhet.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik.

Hajrá, Kosársuli!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu