Benkő Zsolt: Egyedül Lázár Jánosnak kell fizetnie úthasználati díjat Vásárhelyen

Ez igazságtalan és tisztességtelen – jelentette ki szókimondó videójában Benkő Zsolt fideszes külterületi képviselő, aki szerint Márki-Zay Péter arra használja a pozícióját, hogy büntesse politikai ellenfeleit. A politikus hozzátette, ma Vásárhelyen fontosabb Lázár János üldözése és b.sztatása, mint a tisztesség.

„Tudták, hogy Hódmezővásárhely 42.000 hektáros külterületén csak egyetlen egy embernek kell úthasználati díjat fizetnie? Egy rövidke, jelentéktelen bekötőútért. Vagy, talán inkább azért, mert a polgármester politikai ellenfele? Mutatom az utat, mondom a sztorit. Tartsanak velem!” – osztotta meg vasárnap reggel a Facebook-oldalán Benkő Zsolt.

A képviselő ismertette, az utat az 1980-as években az akkori TSZ építette együtt a vadászházzal annak érdekében, hogy a vadászati tevékenységet itt végezzék. A rendszerváltáskor azonban átkerült az önkormányzat fennhatósága alá, de nem bonyolított le semmilyen forgalmat, csak a vadászházhoz érkezőét.

A képviselő emlékeztetett: a város 2019 elejéig nem is tudta, hogy a tulajdonába van ez az Batida külterületén lévő út, és addig egy fillért nem költött rá. A polgármester viszont politikát csinált belőle, aminek a lényege, hogy Lázárt Jánost b.sztassák.

– Lázár János évente 2,7 millió forintot fizet ezért, pedig a korábbi vadásztársaságok egy fillért sem fizettek érte. Ha Márki-Zay Péter igazából következetes lenne és nem az lenne a célja, hogy  Lázár János ellen hergeljen, akkor bárki fizethetne, aki önkormányzati utat használ. Ez igazságtalan és tisztességtelen, Vásárhelyről messzire költözik a tisztesség. A városban fontosabb Lázár János üldözése és b.sztatása, mint a tisztesség – fejtette ki Benkő.