Mártély ezer arca 19

Hiába a zord időjárás, Mártély most is rejteget szépségeket az arra járók számára. Hideg, csípős szél és borult ég ide vagy oda, ha a holtág körül teszünk egy sétát, garantáltan nem bánjuk meg és feltöltődve térhetünk vissza onnan.

Az első, ami feltűnhet, az az a vadkacsa-csapat, ami a parton, a mólókon és a vízen is tanyát vert. A récék a holtág minden részén megcsodálhatók, teljesen uralmuk alá vonva azt, üde színfoltot adva a januári szürkeségnek.

Mártély ezer arca 12

Az üdülőterület környéke a méretes és terebélyes fáiról is messze földön híres. Némelyik a termete és szépsége mellett mással is felhívja magára a figyelmet: a természetnek, na meg persze az emberi képzelőerőnek köszönhetően olyan, mintha egy-egy állat képe rajzolódna ki a törzseken. Az alábbin például olyan, mintha egy macska állna lesben, de ha jobban megnézzük, akár egy bagoly alakját is felfedezhetjük rajta:

Mártély ezer arca 4

Hiába van az év eleje, a holtághoz most is érkeznek látogatók. Ezt jól bizonyítja, hogy az a kissé viseltes hóember biztosan nem magától került oda, aminek az a különlegessége, hogy maszkot hord – hangsúlyozva a felelősségteljes viselkedést a pandémia idején. Reméljük, eléri célját, s erre most minden esélye meg is van, ugyanis az előrejelzések szerint néhány napig biztosan nem olvad el.

Mártély ezer arca 18

Egy-két horgásszal is találkozhatunk a Gyémánt-kanyarnál, de vannak, akik csak egy jóízű séta miatt keresik fel az oly népszerű kirándulóhelyet. Utóbbi miatt jártunk mi is ott, hogy egy fotókörképpel szerezzünk kellemes pillanatokat Önöknek.

Mártély ezer arca 9

Mártély ezer arca 11

Mártély ezer arca 10

Mártély ezer arca 5

Mártély ezer arca Mártély ezer arca 1 Mártély ezer arca 3 Mártély ezer arca 6 Mártély ezer arca 7 Mártély ezer arca 8 Mártély ezer arca 13 Mártély ezer arca 14 Mártély ezer arca 15 Mártély ezer arca 16 Mártély ezer arca 17 Mártély ezer arca 20

Fotók: Gémes Sándor