A Nonius Hotelt is fejlesztik a Ménesbirtokon

A Kisfaludy Program keretében 840 millió forintot fordíthatnak rá, a cél, hogy a térség turisztikai életébe bekapcsolódva minőségi szolgáltatást tudjanak biztosítani.

Folyamatosan fejleszti a kormány a Nemzeti Tangazdaság és Ménesbirtok Zrt.-t, amelynek nemrég újabb támogatást lobbizott ki Lázár János. A Kisfaludy Program keretén belül a Nonius Hotel fejlesztésére is kapott 840 millió forintot a cég.

– Átadásra került a munkaterület a Nonius Hotel tekintetében, első lépésben egy 15 szobás, 4 csillagos szállodát építünk, utána ezt 30 szobára fogjuk bővíteni két éven belül. Az a cél, hogy a térség turisztikai életébe bekapcsolódva egy minőségi szolgáltatást tudjunk biztosítani. – mondta el ezzel kapcsolatban portálunknak a kormánybiztos.

Lázár János hozzátette: Mezőhegyesen olyan mintagazdaságot építenek, amely minden választópolgár számára látogatható, hozzáférhető és megtekinthető lesz. Mint mondta, már az idén hozzákezdenek egy új kollégium építéséhez is, ami nyaranta kereskedelmi szálláshelyként fog funkcionálni 120 szobával.

A politikus arról is beszélt a Makó Híradónak, hogy az a cél, idén tavasszal, az építkezésekkel párhuzamosan a kész majorokba már iskolai csoportok, nyugdíjas csoportok mehessenek az ország minden pontjáról.

Nagy Szabolcs
Makó Híradó