A hét, amikor kiderült, hogy Márki-Zay és a korrupció nem is állnak annyira távol egymástól

Minden, józan ésszel elképzelhető szinten alulmúlt a balliberális vásárhelyi polgármesternek a doni katasztrófa emléknapján elmondott uszító és fröcsögő beszéde – értékeltek a Hír TV Publi Cafe című műsorának elemzői.

Mint beszámoltunk róla, újfent gyalázatos produkcióval rukkolt elő a doni katasztrófa emléknapján Márki-Zay Péter. A polgármester igyekezett párhuzamot vonni a második magyar hadsereg tragédiája, 120-130 ezer fős embervesztesége, valamint a koronavírus-járvány több mint 10 ezer magyar halálos áldozata között, és a mai magyar egészségügyet, az egészségügyben dolgozókat rugdosta. Többek között azt állította, „ma is a felkészületlenség és a rendezetlenség a legfőbb oka annak, hogy 10 ezer honfitársunk immár az életét áldozta sajnos A FELKÉSZÜLETLEN MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY OLTÁRÁN” (kiemelés tőlünk – a szerk.).

A Hír TV Publi Cafe című műsorának szerda esti adásában ezzel kapcsolatban elhangzott: Márki-Zay ma a baloldal „legalávalóbb figurája”, aki tulajdonképpen nem tesz mást, mint keresztény-konzervatív álköntösbe öltözik, s megmutatja, miként is képzeli el a baloldal a keresztény konzervativizmust.

A balliberális politikus hatalmas öngólt rúgott – értékelt Kiszelly Zoltán politológus. Úgy fogalmazott, Márki-Zaynak sem retorikailag, sem tartalmilag nem sikerült hidat vernie az emléknap és a jelen között, mert az egészségügybe, az ott dolgozókba gázolt bele: „aláássa a bizalmat, nem állít alternatívát, és rossz, sántító hasonlatokat hoz”.

Rákay Philip kommunikációs és médiaszakember még ennél is tovább ment. Emlékeztetett: Márki-Zay vér szerinti rokona, unokatestvére az utóbbi hetekben valóságos „halálkampányt” folytató Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselőnek. Feltette a kérdést: közös lehetett a családi könyvtár vagy mi lenghette át a családi ethoszukat, hogy ilyen kirohanásokra vetemednek?

„Egy nemzet egyik legnagyobb fájdalmát felhasználni ilyenfajta primer, napi politikára, undorító hergelésre több mint bűn” – szögezte le, hozzátéve: csak sajnálni lehet, hogy Márki-Zay ilyen intellektuális szinten működik, s politikusként mennyire „ostoba és felkészületlen”.