A Péczely diákjaitól harsogott ma a Bessenyei

A 2020-as év után 2021 is a pandémia árnyékában kezdődött el. Bizakodva várjuk, hogy hamarosan személyesen is találkozhassunk közönségünkkel és vendégeinkkel, megrendezhessük az eltervezett programjainkat és előadásainkat – írja közleményében a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.

Azonban amíg ez várat magára, szeretnénk házhoz vinni a kultúrát és különféle online programokkal szórakoztatni minden korosztályt, ezzel megkönnyítve és megszínesítve a nem éppen egyszerű hétköznapokat.

Január közepétől három különféle online sorozatot indítunk útjára, melyben a gyermekeknek mesékkel és kézműves foglalkozásokkal, a könnyű,- és komolyzene kedvelőinek koncertekkel, a népi kultúra iránt fogékonyaknak népzenével, néptánccal kedveskedünk, végül de nem utolsó sorban pedig sport bemutatókkal is színesítjük online programjainkat.

Január 18-től minden héten az intézmény Népi kiállítóhelyeit mutatjuk be Múlt-túra címmel, így a Népművészeti Tájházat, a Papi-féle szélmalmot és a Kopáncsi Tanyamúzeumot. Egy nagyszerű online időutazásban lehet mindenkinek része, aki a BFMK közösségi oldalán rákattint a videókra.

Január 22-től minden pénteken 18.00 órakor Hol volt, online volt címmel…egy mesét hallhatunk majd a Bessenyei Színkör közreműködésével, mely meséhez kapcsolódóan készíthetik el a gyermekek otthonaikban (az általunk összeállított alapanyagból) a kis figurákat vagy

Január 30-tól minden szombaton 19.00 órától Kultúr kanapé címmel pedig komoly,- könnyű, – és népzenei koncerteket, néptánc és sport bemutatókat tekinthetnek meg az érdeklődők otthonról a kanapéból nézve.

Online programokkal készül a Bessenyei Online programokkal készül a Bessenyei 1 Online programokkal készül a Bessenyei 2

Bessenyei Ferenc Művelődési Központ
Fotó: Illusztráció