Minden napra egy kérdés – Online versenyt rendeztek a Corvinban

A Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola 2020. november 5-én „Minden napra egy kérdés” címmel online vetélkedőt hirdetett, elsősorban az általános iskolás tanulók számára, de bárki csatlakozhatott a versenyhez.

Változatos kérdésekkel  jelentkeztek nap, mint nap az iskola Facebook oldalán a kereskedelem, vendéglátás és idegenforgalom témaköréből. A versenyzők privát üzenetben küldték el válaszaikat a feleletválasztós, párosítós, kifejtős, kreativitást igénylő kérdésekre. Megkérdezték például, hogy mi az a kugler, amiről József Attila is írt („S öt forintért kuglert venni”), mit jelent az ökoturizmus, vagy hogy mitől függ, milyen árut és milyen mennyiségben rendel egy üzlet.

A versengés egészen karácsonyig tartott. A huszonöt válaszadó közül Nagy-Sztancsik Ádám (Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola, 8.A)  bizonyult a legkitartóbbnak és legeredményesebbnek, ezért a vetélkedő fődíját, egy karácsonyi illatokat árasztó mézeskalács házikót, egy Kajla-könyvet, egy könyvutalványt és egy izomerősítő sporteszközt ő nyerte meg. Gratulálunk!

Forrás: Szani Marianna