Olvasói levél: miért silányultak el a városi megemlékezések?

„A Polgármesteri Hivatal emlékezni hív a Doni áttörés évfordulóján a II. világháborús emlékműhöz. Az emlékezést már megint összekeverték a szereplés lehetőségével!” – írja szerkesztőségünknek küldött levelében olvasónk, Détár Zoltán.

„Emlékezni csak méltó módon szabad- Miért silányultak el a városi megemlékezések?

A Polgármesteri Hivatal emlékezni hív a Doni áttörés évfordulóján a II. világháborús emlékműhöz. Az emlékezést már megint összekeverték a szereplés lehetőségével!

Az emlékmű jelen állapota leképezése a város állapotának; koszos és darabjaira hullik!

Akiknek ezt köszönhetjük, elvesztették a méltóságuk utolsó morzsáit is, ha volt egyáltalán. Az emlékmű nem azért készült, hogy egy önjelölt miniszterelnök-jelölt és maroknyi támogatója szerepelgessen nagy büszkén az ott készített képeken miután hagyták tönkremenni!

Az emlékmű a világégés Vásárhelyi áldozatainak állít emléket és egyben közös síremlékük is. Amióta elkészült próbáltunk rá vigyázni, ha szükséges volt letakarítottuk és javították, ha kellett. Most meg így néz ki(lásd a képeken). A térfigyelőkamera jó megoldás volt, de nem kellett volna úgy leszerelni, hogy más módon nem biztosítják a Hősök tere őrzését. A kamera hiánya miatt a tér az ott megjelenő gördeszkás és görkorcsolyás gyerekek találkozóhelye lett. Akik “tudásuk” legjavát nyújtva tönkretették az emlékművet.

Az emlékmű most nem alkalmas a méltó módon történő emlékezésre, de vannak olyan szereplési vágytól hajtott emberek, akiket ez nem zavar. Bizonyították már ezt másik emlékhelyeken is. A jóérzésű emberek nem véletlenül kerülik az olyan városi megemlékezéseket, ahol az politikai fröcsögés lehetősége kiszorítja az emlékezést! Mivel mostanában Márki-Zay Pèter szomjazik a tanácsokra(még fizet is értük, sajnos közpénzből), fogadjon el néhányat tőlem teljesen ingyen:

Az emlékművek közpénzből és közadakozásból épültek és a város tulajdonát képezik, tehát a városvezetés feladata rendben tartani azokat. Mivel erre képtelenek a munkatársai (már a problémák megállapítása is meghaladja képességeiket)hallgasson rám és szakemberrel végeztesse el a helyreállítást.

A következő személyi változtatásai során pedig ne hagyja ki távozók névsorából a felelősöket!

Détár Zoltán”

Olvasói levél: miért silányultak el a városi megemlékezések? 1 Olvasói levél: miért silányultak el a városi megemlékezések? 2

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Email-címünk: szerkesztoseg@promenad.hu, valamint nyitva áll Panaszládánk is!