Győzött a rutin, vezeti a tabellát a Kosársuli

Remekül tartották a lépést egy ideig a debreceni fiatalok, aztán beindult a Kosársuli-henger. Győzelemmel kezdték az évet a vásárhelyiek. 

Több okból sem várt előzetesen könnyű meccs vasárnap a Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapatára. Tóth Tamás együttese egyrészt annak a DEAC U23-nak az otthonába látogatott, amely hiába tartózkodik jelenleg a tabella alsóházában, tehetséges fiatalokból áll, másrészt Molnár Bence, Nemanja Acimovic és Perák Denis sem állhatott vezetőedzőnk rendelkezésére. Ráadásul az erőltetett menetben zajló decembert követő pihenő adott esetben nehézséget is okozhat az újbóli felpörgésben – ez szerencsére csupán a vasárnapi mérkőzés első negyedében volt jelen.

Neuwirth Bence kosaraival és egy 7-1-es debreceni rohammal kezdődött az összecsapás az Oláh Gábor utcai csarnokban, ám lassan, de biztosan lendült bele a Kosársuli, előbb Bálint Erik ketteseivel közelítettünk a hazaiakhoz, majd a negyed második felében, Varga Zalán triplájánál már a vezetést is átvettük (13-15). A pontatlanságok és eladott labdák mindkét oldalt jellemezték, ám a palánk alatti játékok és az egyéni villanások működtek, így az első negyed abszolút kiegyenlítettre sikeredett (17-17).

A második játékrész felénél aztán eggyel magasabb fokozatra kapcsolt a csapat, előbb Rostás Imre szórt két kosarat, majd Varga Ákos hárompontosa ült, Bálint közelijénél pedig kialakult az addigi legnagyobb különbség (20-26). A hazaiak svéd vezetőedzője, Jesper Gustavsson hiába igyekezett rotálni ötösén, az abszolút a debreceniek egyik vezéreként pattogtató Kosársuli-nevelés, Ságodi Róbert büntetőjénél jártak a meccsen utoljára három pontos hátrányban a vendéglátók, hisz előbb Varga Ákos vezetésével egy 6-0-s szériát produkáltunk, majd Varga Zalán duplája zárta le a félidőt (31-38).

A szünetet követően, a 23. perctől aztán végleg eldöntötte a dolgokat a Kosársuli, és kijött a rutinbeli különbség. Előbb bő egy perc alatt jött egy 7-0-s roham, majd Vuk Pavlovic kerekítette ki a különbséget (40-50 a 25. percben), végül kiválóan játszó tehetségünk, Bodócsi Benjámin vezényletével tizenhét pontra növeltük a fórunkat. Az utolsó tíz perc Neuwirth tripláját követően tizennégy pontos különbségből kezdődhetett (45-59).

A hajrában előbb büntetőkkel zárkózott kissé közelebb a DEAC, majd Béres tolta ismét tíz fölé a differenciát. A hazaiak egy kicsit elfáradtak, a Kosársuli pedig védekezésben és támadásban is könyörtelent, egyben hiba nélkülit játszott (50-71 a 35. percben), a pontot az i-re pedig Bodócsi két triplája tette fel. A meccs legvégén Kozma Péter és Megyesi Dániel is pályára lépett, utolsó mozzanataként utóbbi eredményes is volt, ő állította be a 81-56-os sikerünket jelentő végeredményt: az októberi 86-72 után tehát ismét legyőztük a cívisvárosiakat, és pontszámban ideiglenesen átvettük a vezetést a tabellán!

NB I/B Zöld csoport, 15. forduló:

DEAC U23-Vásárhelyi Kosársuli 56-81 (17-17, 14-21, 14-21, 11-22)

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Fodor, Drenyovszki, Földi

DEAC: Pollák 12, Ságodi 11, Neuwirth 13/9, Balázsi 8/3, Csikai 2.

Cserék: Kalassai 4, Fábián 2, Sólyom 2, Udemezue 2, Batbaatar -, Nemes –

Vezetőedző: Jesper Gustavsson

Kosársuli: Bodócsi 14/6, Varga Á. 15/6, Béres 9/3, Pavlovic 7, Bálint 16

Cserék: Varga Z. 12/3, Rostás 6, Megyesi 2, Kozma –

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: “Sok problémánk adódott a héten, tartottunk a debreceni tehetségektől, nem reális a tabellán a helyezésük. Szűk rotációval kellett ma dolgoznunk, kontroll alatt tartottuk ellenfelünket. Fáradt és fásult volt mindkét társaság, talán mi rutinosabbak vagyunk jelenleg. Boldog új évet, jó egészséget kívánok mindenkinek, sok sikert az U20-as, az U18-as bajnoki döntőkben a Debrecennek!”

Folytatás január 16-án, szombaton a Pénzügyőr otthonában, a CAMUGO SportLab Kosárlabda Csarnokban.

Hajrá Kosársuli!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu
 Nyitókép forrása: deac.hu