Emlékpont 2

Új kiállításokat tervez 2021 elejére a hódmezővásárhelyi Emlékpont. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum szakmai tanácsadója a Rádió7-nek elmondta, hogy Diktatúrából a demokráciába címmel a rendszerváltozás helyi eseményeit bemutató tárlattal készülnek.

Hozzátette új, saját kiadású könyvek megjelentetését is tervezik. Interjúkötet készül a vásárhelyi rendszerváltás tanúival, szereplőivel, helyi önkormányzati képviselőkkel, egykori tanácsi vezetőkkel. Emellett áttekintő tanulmánykötetet is kiadnak az Emlékpont gondozásában az 1944 és 1949 között helyben működő népbírósági perekről.

Miklós Péter erről részletesen így nyilatkozott: „1945-től a rendszerváltozásig a múlttal való szembenézést folytatják az Emlékpont munkatársai, kiállításokkal, konferenciákkal, kiadványokkal. Bízom abban, hogy a vásárhelyi érdeklődők mindezen hosszú szünet után mind a rendezvényeinket, mind a kiállításainkat a képzőművészettől a jelenkor történetéig továbbra is figyelemmel kísérik és érdeklődéssel tekintenek a munkánkra.”

Forrás: radio7.hu