A migránsok átka: 45 százalékkal nőtt a robbantások száma Svédországban

Bevándorlók randalíroztak Bécs belvárosában szilveszter éjjel. A főváros Favoriten nevű kerületében – ahol jelentős számban élnek bevándorló hátterű lakók – csaknem harmincan a tilalom ellenére pirotechnikai eszközöket dobáltak, kukákat robbantottak fel petárdákkal és több üzlet kirakatát is megpróbálták betörni – közölte az M1 Híradója.

Az osztrák távirati iroda beszámolója szerint a kiérkező rendőrökre „Allahu Akbar” felkiáltások közben rakétákat és petárdákat lőttek. Több lakás ablakába is dobtak a pirotechnikai eszközökből, amik szinte azonnal hatalmas lánggal kezdtek égni. Benzinnel öntöttek le egy karácsonyfát is, vélhetően azért hogy felgyújtsák, de ezt végül nem tették meg.

Az ügyben eddig kilenc embert vettek őrizetbe, többségük szíriai és iraki bevándorló.

Egyáltalán nem toleráljuk az ilyen cselekedeteket. Aki nem tud azonosulni az értékeinkkel, az viselje ennek következményeit – így reagált az osztrák belügyminiszter, aki hozzátette, hogy a párhuzamos társadalmaknak nincs helyük Ausztriában.

Hasonlóan nyilatkozott Susanne Raab integrációs miniszter is, aki szerint a szilveszteri vandalizmus ismét megmutatta, hogy milyen veszélyeket rejtenek a párhuzamos társadalmak.

A zavargás miatt a belügyminiszter azonnali rendőri erősítést rendelt el Favoriten-ben, ahol nagy számban élnek bevándorló hátterű lakók. A hivatalos tájékoztatás szerint mostantól a korábbinál több egyenruhás és civil ruhás rendőr lesz a kerület utcáin.

Forrás: hirado.hu

Fotó: illusztráció