9,5 milliárd forintot kapott a Ménesbirtok

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint újabb forrást biztosít a kormány a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. fejlesztésére.

Lázár János újabb jelentős forrást lobbizott ki az általa felügyelt állami cég fejlesztéseire, mint a ma hajnalban megjelent Magyar Közlönyből kiderül, 9 550 000 000 forint tőkeemelést kap a mezőhegyesi Ménesbirtok. Ebből a forrásból az új kollégium, valamint a C típusú tornacsarnok építése és a vetőmagüzem felújítása valósul majd meg.

A vásárhelyi-makói térség országgyűlési képviselője kormánybiztosként felügyeli az itt folyó munkát, mint korábban többször beszélt róla, a mezőhegyesi ménesbirtok modernizációján keresztül az állam azt kívánja bemutatni, hogy a 21. században miként lehet úgy gazdálkodni egy nagybirtokon, hogy az egész ország profitáljon belőle. Erre kapott megbízást és mandátumot 2018-ban Orbán Viktor miniszterelnöktől és a kormánytól. Ennek jegyében történnek azok a sokmilliárdos fejlesztések, melyek a hatékonyságot és a költséghatékonyságot növelik.

Mezőhegyesen olyan modern mintagazdaságot alakítanak ki, mely teljes mértékben transzparens, átlátható, illetve bármely magyar gazda számára bejárható és lemásolható lesz, mondta a beruházások kapcsán korábban Lázár János.

Nagy Szabolcs
Makó Híradó