Se földadó, se díjemelések – a kormány megvédte a vásárhelyieket Márki-Zaytól

Hajdú József, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hódmezővásárhelyi térségi elnöke közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben kifejti, hogy a vásárhelyi vállalkozásoknak nagy segítség az iparűzési adó 50%-os csökkentése. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

A járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások támogatását a CSMKIK és a Hódmezővásárhelyi térségi szervezet is különösen fontosnak tartja.

Az egyéni vállalkozók és a kis- és középvállalkozások adják a legtöbb munkahelyet, és ők a legsérülékenyebbek a járvány idején.

A helyi vállalkozásoknak az iparűzési adó 50%-os csökkentése komoly segítséget fog jelenteni az elkövetkezendő időszakban. A Vásárhelyi vállalkozók örömmel fogadták a hírt.

Úgy gondolom a támogatások szükségességét a járványügyi helyzetben a vállalkozások piac- és versenyképességének megőrzése, valamint a munkahelyek megőrzése indokolja.

Ahhoz, hogy ezt a kihívásokkal teli időszakot átvészeljük, minden gazdasági szereplőknek áldozatot kell hoznia. Ez alól a már most nehéz helyzetben lévő vállalkozások és munkavállalók mellett nem lehet kivétel az államigazgatás az önkormányzat, és a bankszektor sem.

Hajdú József

CSMKIK Hódmezővásárhelyi térségi elnök