Járvány idején még fontosabb a Magyarok Kenyere! 2

Idén is jó célt szolgál a Magyarok kenyere program – hangzott el a Rádió 7 kedd délelőtti Közös Nevezőjében, melynek Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke is vendége volt.

A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű program keretében Magyarország területéről és a Kárpát-medence magyarlakta településeiről ajánlanak fel búzát határon inneni és túli szervezetek számára, hogy aztán rászorulóknak juttassák el az adományokat. 2020 azért is különleges esztendő, mert az országgyűlés döntése értelmében ez a Nemzeti Összetartozás Éve. A Magyarok kenyere program pedig azt az üzenetet közvetíti, hogy egy a kultúránk és a hagyományunk – tudósított a műsorról a Vásárhely24.

Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád megyei elnöke a műsorban elmondta, „2020 mindannyiunk számára egy embert próbáló év”. Minden adakozás, adomány hatalmas lehetőség és segítség a rászorulóknak. Kifejtette, lassan már 10 éve működik a program.

Idén közel 500 gazda érezte azt, hogy segíteni szeretné a kezdeményezést. Tavalyhoz képest 100-150 fővel volt több adakozó. „Jó helyre érkezik a felajánlás” – hangsúlyozta Szél István, hozzátéve, kicsivel több mint 21 ezer kilogramm búza gyűlt össze, ebből  több mint 9000 kilogramm liszt kerül kiosztásra. Ezt a megyei segélyszervezetek kapják, akik aztán a rászorulóknak továbbítják, de határon túlra is szállítanak belőle.

Forrás: vasarhely24.com
Fotó: Archív