Egy szavazó: A sötét oldal „hívó szava” – vagy átállunk, vagy meghalunk?

„Vagy átáll, vagy meghal!” – ígérte meg Darth Vader a Császárnak, amikor az ifjú Luke Skywalker oldalváltásának kikényszerítése volt a téma. Nem ismertek más megoldást, aki nincs velük, az ellenük van, és azzal le kell számolni. Ma is él ez a szörnyűséges mentalitás? Ráadásul közelebb hozzánk, mint gondolnánk? Olvasói töprengés következik, az alábbi levelet állandó követőnk, „Egy szavazó” küldte szerkesztőségünknek.

A sötét oldal „hívó szava” – vagy átállunk, vagy meghalunk?

„Vagy átáll, vagy meghal!” – ígérte meg Darth Vader a Császárnak, amikor az ifjú Luke Skywalker oldalváltásának kikényszerítése volt a téma. Nem ismertek más megoldást, aki nincs velük, az ellenük van, és azzal le kell számolni. Ez még réges-régen volt, egy messzi-messzi galaxisban. Sokan azt gondoltuk, hogy van annyira távol ez a mentalitás, hogy soha többé ne kerüljön elő.

Tévedtünk, mert úgy tűnik, a birodalom vissza akar vágni azok után, hogy a lázadók egy kisebb csoportja sikeresen megtörte az uralmukat. Darth Vader szelleme újraéledt, és itt a hódmezővásárhelyi önkormányzat éléről próbálja irányítani az elnyomást. Most még csak kisebb hatalommal bír, a halálcsillag még nincs kész, és a lázadók is erősek, de persze tartanak a sötét oldal fenyegetéseitől. Márki Nagyúr ugyanis a következő üzenetet küldte szét a galaxisban:

„Míg a Fidesz pártállam vezetői magánrepülőjükön fogják elhagyni az országot, ti, akik a hivatalokban ültök és segítitek a rendszert, ti nem mehettek velük. Ti bizonyítékok lesztek, amikor eljön a büntetések végrehajtásának ideje!

Hónapokon belül ez a mai rendszer is a történelemkönyvekbe kerül, amikor már nem a Fidesz írja a történelmet. Mindenkinek most kell eldöntenie, hogy az ő neve melyik oldalra kerül ebben a könyvben. Akár a jó, akár a rossz emberek oldalára kerül, végérvényesen ott fog maradni!

MOST még dönthet!”

Marki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere

A fenyegetés tehát valós, egyetlen lázadó sincs biztonságban, mindenkire örök bélyeg kerül, amennyiben a sötét nagyúr és a még felette állók hatalomra kerülnek. Nem vagyunk biztonságban, hiszen elég sok polgártársunk állt át a sötét oldalra, beleértve Márki Nagyurat is, akinek „elődje” a saját fiát is képes lett volna halálba küldeni csak azért, hogy kiszolgálja a császárt. Valóban régen volt, de biztosan sokan emlékszünk, hogy Vader levágta a saját fia egyik karját, hogy jobb belátásra bírja, és ahogy a sötét oldal új generációjának egyik vezérétől is látjuk, nem fognak megijedni újra megtenni ugyanezt. Bárkivel összefognak a Sith-ek, hogy hatalomra kerüljenek, legyen az akár a legnagyobb ellenségük, akik most a sötét oldal csábító hívó szavára képesek feladni minden korábbi eszméjüket, csak hogy hatalomra kerüljenek.

Egy szavazó: A sötét oldal „hívó szava” – vagy átállunk, vagy meghalunk? 1

A hatalom az, ami mozgatja Márki nagyurat és a sötét oldal képviselőit, és hogy mennyi áldozattal jár, azzal nem is törődnek. Aki nem áll át, azzal „leszámolnak”, avagy örökre megbélyegezik és ellehetetlenítik.

A sötét oldal semmitől sem riad vissza! Több halálcsillag is készül, mindegyiket 2 év múlva szeretnék átadni, de azon a napon nekünk is össze kell fognunk és mindnél be kell vinnünk azt a pusztító lövést (persze politikai értelemben!), amivel elődeink lerombolták az első szörnyszülöttet…