Bűncselekmény Mindszenten: valaki felgyújtott egy közel 200 éves fát! 5

A fa a település központjában, a Szabadság téri játszótéren állt – egészen mostanáig. Valakinek nagyon az útjában volt.

– Úgy tudni, az eset szombat este fél 9 körül történt. Ez azt is jelenti, hogy az elkövetőt/elkövetőket még a kijárási tilalom sem zavarta abban, hogy tönkre tegyék azt az egyik védelem alatt álló tölgyfát, ami közel kétszáz évig tette szebbé Mindszentet – tudtuk meg az egyik helyi önkormányzati képviselőtől.

Arról nem beszélve, hogy nincs két hét karácsonyig, de úgy tűnik, ez sem hatotta meg a tettest/tetteseket.

A megyei katasztrófavédelem szóvivője, Molnár Krisztina megkeresésünkre elmondta: a vásárhelyi hivatásos és a mindszenti önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt. Mivel a fát az állapota miatt balesetveszélyesnek nyilvánították, ezért kivágták.

Bűncselekmény Mindszenten: valaki felgyújtott egy közel 200 éves fát!

Bűncselekmény Mindszenten: valaki felgyújtott egy közel 200 éves fát! 1 Bűncselekmény Mindszenten: valaki felgyújtott egy közel 200 éves fát! 2 Bűncselekmény Mindszenten: valaki felgyújtott egy közel 200 éves fát! 3 Bűncselekmény Mindszenten: valaki felgyújtott egy közel 200 éves fát! 4 Bűncselekmény Mindszenten: valaki felgyújtott egy közel 200 éves fát! 6 Bűncselekmény Mindszenten: valaki felgyújtott egy közel 200 éves fát! 7