A Pesti TV vendége volt Benkő Zsolt 1

Az aktuálpolitikai kérdések mellett szó esett Hódmezővásárhely polgármesteréről, illetve Grezsa István kárpátaljai kitiltásáról is – számolt be a Vásárhely24.

A Pesti TV Krokodilagy című műsorában Fábry Szabolcs és vendégei hétről hétre azt bizonyítják, hogy a vidékiek is jól átlátják az országos politikai helyzetet. Szombaton Benkő Zsolt hódmezővásárhelyi települési képviselő mellett Vida Laura, valamint Cservenyák László foglalt helyet a stúdióban.

A műsorban Fábry Szabolcs azt a jelenséget vetette fel, miszerint az ellenzékben egyre gyakrabban hangzanak el olyan vádak, amelyekről aztán kiderül, hogy leginkább őket lehetne velük illetni. Példaként említette, hogy Hódmezővásárhely polgármestere nemrégiben egy tanárral szemben is elvesztett egy rágalmazási pert. Benkő Zsolt erre reagálva megjegyezte, hogy a vesztett pereket illetően Márki-Zay Péter lassan a tízhez közelít, ráadásul nemrég az Országos Bírósági Hivatal elnöke is jelezte felé, hogy átlépett egy határt. Ilyenkor, az ő olvasatában minden ilyen per koncepciósnak minősül – tette hozzá Benkő.

Fábry Szabolcs a kárpátaljai feszült helyzetre is kitért, ugyanis néhány nappal ezelőtt névtelen levelekkel fenyegették meg a kárpáraljai magyar külképviseleteket, szervezeteket és magánszemélyeket. Benkő Zsolt arra is emlékeztetett, hogy Grezsa Istvánt sem engedték át az ukrán hatóságok a határon, „azt az embert, aki évek óta azért küzd, hogy a kárpátaljai magyarok – többek között az óvodafejlesztési programban – minél több fejlesztést tudjanak megvalósítani.” Hozzátette, Magyarország próbál építkezni abban a magyar közösségben, amely Kárpátalján él és virul.

A Pesti TV vendége volt Benkő Zsolt

Mint mondta, néhány évvel ezelőtt Kormányzati támogatással és összegyűlt adományokból Hódmezővásárhely Mezőváriban épített fel egy teljesen új óvodát. „Nagyon büszkék voltunk arra, hogy hódmezővásárhelyi vállalkozók, magánszemélyek ezt támogatták.”

Fábry Szabolcs azt is felvetette, hogy Fekete-Győr András a román pártnak kampányol a magyarokkal szemben. Ehhez kapcsolódva Benkő Zsolt hangsúlyozta, a Momentum és Fekete-Győr megnyilatkozásaiban az érződik, hogy nem érdekli őket az erdélyi és a délvidéki magyarság.

Benkő Zsolt szerint Dobrev Klára teljesen mást kommunikál, mint ami a válóság. Úgy látja, hogy ez nagyon gyakori jelenség az ellenzék soraiban. „Az Európai Unióban olyan magyar képviselők ülnek, akik hülyének nézik a kintieket” – fogalmazta meg.

A teljes műsor:

Forrás: vasarhely24.com
Borítókép: Krokodilagy Facebook-oldal; Videó forrása: pestitv.pestisracok.hu