Bűnös! - Márki-Zay Pétert ismét elítélte a bíróság 2

Nemcsak perbeli érintettségét, de azt is határozottan cáfolta Simonffy György, hogy tudomása lenne Lázár János által elkövetett bűncselekményről. Az ügyvédet Márki-Zay Péter nemrég tanújaként nevezte meg, a Lázár Jánossal folyó perében – írja a Vásárhely 24.

Egyre több a kérdőjel Márki-Zay legújabb elbukott perében. A Szegedi Járásbíróság szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletével megállapította, Márki-Zay Péter hamisan vádolta bűncselekmény elkövetésével Lázár Jánost, ezzel elkövette a rágalmazás vétségét, amiért büntetést szabott ki vele szemben.

A tárgyalást követően Márki-Zay Péter a közösségi médiában és a sajtóban koncepciós perről beszélt – mint általában minden esetben, amikor elmarasztalják – a bíróság nem hallgatta meg a védelem több tanúját sem. Ők a polgármester posztja alapján bizonyítani tudják Lázár János bűnösségét. Egy korábbi alkalommal Márki-Zay tanúiként Kendi Imrét és Simonffy Györgyöt nevezte meg.

Utóbbi a Vásárhely 24 kérdésére elmondta, meglepődött, ő maga is a közösségi médiából értesült vélt érintettségéről, nem kapott idézést a tárgyalásra, arról tudomása sem volt, de nem is kapott semmiféle megkeresést sem a polgármester részéről.

Simonffy György arra a kérdésre, hogy van-e tudomása arról, hogy Lázár János követett-e el bűncselekményt, a válasza határozottan az volt, hogy NINCS.

Forrás: vasarhely24.com