Bűnös! - Márki-Zay Pétert ismét elítélte a bíróság 4

Márki-Zay Péter nehezen viseli az újabb elveszített bírósági ügyet, és ahelyett hogy magába szállna, ismét a bíróságra mutogat. Rágalmait a Szegedi Törvényszék sajtóközleményben utasította el.

Mint megírtuk, első fokon bűnösnek találta a bíróság Márki-Zay Pétert a szegedi bíróság, Vásárhely balliberális polgármesterét, mégpedig rágalmazás bűntettének elkövetése miatt. A szerdai szegedi tárgyalás kapcsán Márki-Zay rossz szokásához híven ismét elővette és megtalálta a rá nézve kedvezőtlen ítéletet hozó bírót – mint ahogy általában is rendszeresen letámadja azokat, akik nem értenek vele egyet, másként gondolkodnak.

A tárgyalás után közölt feszült hangulatú, idegesen magyarázkodó videós bejelentkezése és parttalan facebookos vádaskodásai („koncepciós eljárásban”, „láthatóan előre megfogalmazott, kiadott ítélet” született a név szerint kipécézett „Nánási bíró úrtól”, aki „nem tudom, hogy milyen nyomásnak lehetett kitéve”; mindez megfűszerezve féktelen fideszezéssel…) alapján úgy tűnt, mintha némiképp kontrollt veszített volna, illetve a mentális kimerülés jelei mutatkoznának rajta.

A Szegedi Törvényszék sajtóközleményt adott ki, amiben elutasítja Márki-Zay vádjait.

2020. december 2. napján a Szegedi Járásbíróság L. J. magánvádló feljelentése alapján indult magánvádas büntetőeljárásban nem jogerős ítéletével M-Z. P. vádlottat bűnösnek mondta ki nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében.

A tárgyaláson a sajtó előzetesen regisztrált képviselői is megjelentek.

A tárgyalás megnyitását követően a magánvádló jogi képviselőjének indítványára az eljáró bíró a jogszabályi rendelkezésekkel összhangban zárt tárgyalást rendelt el.

Az eljárás koncepciós megjelölését a Szegedi Törvényszék határozottan visszautasítja, hiszen ezen megjegyzés minden jogi és ténybeli alapot nélkülöz.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője – felmentés iránt – fellebbezést terjesztett elő.

Szeged, 2020. december 04. napján” – áll a közleményben.