Gyönyörű dekoráció, mosolygós diákok, és a nagyszakállú Mikulás 1

A bezártságot egy kicsit nyitottabbá téve, először indult el a Szent István általános iskolában egy olyan kezdeményezés, ami nem csak a diákokat, hanem minden vásárhelyi ünnepét szebbé teheti. Az iskola előkertjében egy karácsonyi dekorációt állítottak fel, a kisdiákok pedig pénteken magától a Nagyszakállútól vehették át ajándékaikat.

Walterné Böngyik Terézia, az intézmény igazgatója elmondta, hogy karácsony misztériumát idézték meg a gyerekek, szülők, és tanárok összefogásával. Egy közösségi attrakciónak is betudható a három részből álló dekoráció. A jászolban feltűnik a kis Jézus, Szűz Mária és Szent József is feltűnik a háromkirályok mellett. „A jászol előtt a látogatók elgondolkodhatnak a szeretetről, a megbocsájtásról, és advent üzenetéről” – tette hozzá az igazgató.

Gyönyörű dekoráció, mosolygós diákok, és a nagyszakállú Mikulás 3

Tovább sétálva Szent Miklós, a gyerekek védőszentjének alakja rajzolódik ki. A harmadik részben egy fenyőt láthatunk, ami alatt az a csodaszarvas lelhető fel, ami a regösök énekében Jézust idézi meg.

A Kárpát-medence egyik legszebb hagyománya a betlehemezés. A Szent István Iskola minden osztályában felelevenítik ezt a hagyományt, beszélnek, róla, meséket olvasnak ezzel kapcsolatban. A most felállított jászol, és dekoráció beindítja a gyerekek fantáziáját, és még meghittebbé teszi számukra az ünnepeket” – nyilatkozta Walterné Böngyik Terézia.

Gyönyörű dekoráció, mosolygós diákok, és a nagyszakállú Mikulás

A pénteki napon a Mikulás is megcsodálta a dekorációt, és természetesen ajándékot is hozott a diákoknak. Minden osztály osztályfőnök írt egy levelet a gyerekekről, amit a Mikulás fel is olvasott nekik. Minden osztályközösség egy kis ajándékkal is gazdagodott.

A felsősök sem maradtak ki a karácsonyi készülődéből, és egy igazi különlegességet készítettek. A tanulók olyan könyveket gyűjtöttek össze, amik még ajándékként átadhatók, és ezekből építettek egy öko-karácsonyfát.

Gyönyörű dekoráció, mosolygós diákok, és a nagyszakállú Mikulás 2

Ez a gyönyörű dekoráció sok ember összefogását és lelkesedését dicséri. A tanárok, a diákok, a szülők, és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ is kivette a részét a karácsonyi hangolódásban. Utóbbi vezetősége minden anyagi lehetőséget megragadott arra, hogy a gyerekeknek egy igazi, felejthetetlen élményt tudjanak létrehozni.

Gyönyörű dekoráció, mosolygós diákok, és a nagyszakállú Mikulás 4

Gyönyörű dekoráció, mosolygós diákok, és a nagyszakállú Mikulás 5

Gyönyörű dekoráció, mosolygós diákok, és a nagyszakállú Mikulás 6

Gyönyörű dekoráció, mosolygós diákok, és a nagyszakállú Mikulás a Szent Istvánban