Márki-Zay Péter már megint nem bírt magával 1

Rágalmazás vétségében találták bűnösnek a balliberális politikust, ráadásul nem először. Márki-Zay szerint persze minden ítélet „koncepciós”, mely ellene szól. A polgármester megint kipécézte magának a bírót, de a tarhálást is megkezdte…

Ahogy arról szerdai cikkünkben beszámoltunk: első fokon bűnösnek találta a bíróság Márki-Zay Pétert, Vásárhely balliberális polgármesterét, mégpedig rágalmazás bűntettének elkövetése miatt. Ez már a második rágalmazási büntetőeljárás, ahol bűnösnek mondják ki a városvezetőt – korábban a Miklós Anikó helyi oktatási vezető által indított büntetőperben is elítélték a politikust, akkor egy év próbára bocsátották.

A lassan fekete öves hazudozónak számító, már jogerősen is több ügyben pervesztes Márki-Zay Péter Lázár Jánosnak is nekiesett. Őt a Szeviép-ügyben és a K’Art-ügyben támadta meg lejárató kijelentéseivel még 2018-ban. A Szegedi Járásbíróság pedig szerdán megállapította, hogy a polgármester bűnös rágalmazás vétségében. Az elsőfokú ítélet alapján büntetésként 400 ezer forintot kell fizetnie.

Információink szerint magán a tárgyaláson is minősíthetetlenül viselkedett a balliberális politikus. A Promenad.hu úgy értesült, zavaros és összefüggéstelen védekezést adott elő, értetlenkedett, miért került a vádlottak padjára. (Amúgy megmondjuk: azért, mert a Szeviép- és a K’Art-ügyekben is olyan súlyos kijelentéseket tett, melyek korrupcióval, bűncselekménnyel hozták összefüggésbe Lázár János országgyűlési képviselőt, a magánvádlót. Márpedig egy jogállam azért jogállam, hogy ne lehessen minden következmény nélkül bárkiről bármit állítani, kinyilatkoztatni vagy leírni. Még egy balliberális önjelölt miniszterelnök-jelöltnek sem...)  Úgy tudjuk, Márki-Zay az utolsó szó jogán hosszas és követhetetlen monológot adott elő, ami megdöbbentette a jelenlévőket. Információink szerint a tárgyaláson is erőteljesen igyekezett nyomás alá helyezni az ügyben eljáró bírót!

Emlékezetes: a balliberális politikus anno azzal a botránnyal vált hírhedtté, hogy „vérbíró.hu” oldalt tervezett indítani, és sötét, letűnt korok szellemiségét idézve listázni akarta a neki(k) nem tetsző ítéleteket hozó (vér)bírókat. Illetve többször küldött kevéssé burkoltan nyomásgyakorló jellegű üzeneteket, vagy indított lejáratókampányt az ügyeiben eljáró ítészek (így például Lakatos Péter, a Szegedi Törvényszék bírája) kapcsán. Az elfogadhatatlan, veszélyes és az igazságszolgáltatásba vetett közbizalomra nézve rendkívül káros akciói miatt rendre kellett utasítania őt többek között az Országos Bírói Hivatalnak, de kirohanásait súlyosan elítélte több liberális jogvédő szervezet (így a Társaság a Szabadságjogokért, az Amnesty International Magyarország és a Magyar Helsinki Bizottság) is.

A szerdai szegedi tárgyalás kapcsán Márki-Zay rossz szokásához híven ismét elővette és megtalálta a rá nézve kedvezőtlen ítéletet hozó bírót – mint ahogy általában is rendszeresen letámadja azokat, akik nem értenek vele egyet, másként gondolkodnak. A tárgyalás után közölt feszült hangulatú, idegesen magyarázkodó videós bejelentkezése és parttalan facebookos vádaskodásai („koncepciós eljárásban”, „láthatóan előre megfogalmazott, kiadott ítélet” született a név szerint kipécézett „Nánási bíró úrtól”, aki „nem tudom, hogy milyen nyomásnak lehetett kitéve”; mindez megfűszerezve féktelen fideszezéssel…) alapján úgy tűnt, mintha némiképp kontrollt veszített volna, illetve a mentális kimerülés jelei mutatkoznának rajta.

Ja, az ítélet bejelentése után abban a pillanatban megkezdte a tarhálást hívei és támogató között, vagyis tulajdonképpen megüzente, várja, hogy dobják össze a büntetést, melyet az ő felelőtlen, rágalmazó kijelentései miatt szabott ki rá az igazságszolgáltatás…