Továbbjutott a kupában a HFC

Vasárnap idegenbeli, de csupán bő félórás utazás vár a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapatára. A fiúk a SZVSE ellen lépnek pályára, a zártkapus meccset Mórahalmon rendezik.

Jönnek a visszavágók az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjában. A legutóbbi forduló volt ugyanis az első nagy kör utolsó játéknapja, azonban a sorsolás értelmében ezen a hétvégén és a következőn is pályán lesznek még a csapatok.

A Hódmezővásárhelyi FC augusztus legelején a Szegedi VSE ellen kezdte a szezont. A mérkőzés mondhatni meglehetősen nehezen kezdődött, hiszen a vendégek már az első percben betaláltak. A rossz kezdést viszont tökéletes zárás követte, a második félidőben megrázta magát a kék-sárga alakulat és Pleszkán előbb egyenlített, majd Tapiska fordított, de a hajrára is maradt még két találat előbb Bódai köszönt be, majd Pleszkán foglalta keretes szerkezetbe a vásárhelyi találatokat.

Az őszi szezon ezt követően egyik csapat számára sem alakult könnyen, bár kétségtelen, hogy a lépés a HFC számára jött ki jobban, hiszen a mieink 7 győzelemig jutottak és 21 pontot szereztek, a SZVSE viszont 12 egységig jutott, három győzelemmel és ugyanennyi döntetlennel. A csapatok kispadján változások is történtek az augusztusi csörte óta. A Tisza-partiak Vágó Attilával kezdték az idényt, ám azóta Paksi Péter irányítja az együttest, nálunk pedig Kandó Róbert vette át néhány mérkőzéssel ezelőtt Szűcs Róbert helyét.

A felek számára a bennmaradás a tét – és habár a Vásárhely 9 ponttal többet szerzett, ennek ellenére a maradék két mérkőzésen a hat pont igazán jól jönne a téli szünetre -, így izgalmas összecsapásra lehet számítani, amelynek a szomszédvári rangadó jelleg is komoly ízt adhat. A legnagyobb bánatunk az lehet, hogy a jelenlegi szabályok értelmében a mérkőzés zártkapus lesz, így a csapatok szurkolóik nélkül kénytelen megvívni a fontos párharcot.

A meccs vasárnap 13 órakor kezdődik.